Annons

HSB brf Öresund – där Landskrona möter havet

I dag togs det första symboliska spadtaget för HSB Landskronas tre bostadshus på Nyhamn. Den nya bostadsrättsföreningen har fått det passande namnet Öresund.
Brf Öresund kommer att omfatta totalt 49 lägenheter med en varierande storlek på mellan 2 rok på 63 kvm till 4 rok på 120 kvm.
Det var en mycket stolt Gösta Nilsson som i egenskap av sin roll som ordförande i HSB Landskrona hälsade alla närvarande välkomna till vad han ansåg vara en historisk dag och plats.
Det byggs många vackra bostäder med hög kvalité i vårt land men i och med byggnationen av brf Öresund så tar Landskrona sig in i den allsvenska tabellen även inom bostadsbyggandet. Vi kan dessutom räkna med en god placering, menade Nilsson.

HSB Landskronas VD Kenneth Håkansson tillsammans med arkitekt SAR Greger Dahlström från Fojab Arkitekter i Malmö och totalentreprenören MVB AB:s VD Bo Tiderström var de som tog de första spadtagen.
– När vi för sju år sedan började fundera på att bebygga området var vi överens om att det skulle bli ett bostadsområde utöver det vanliga. Dessutom var och är detta ett projekt som vi hoppas ska kunna utveckla Landskrona. Brf Öresund ska vara regionalt attraktivt och spännande, poängterar Håkansson som inte tror att det ska bli några problem att sälja lägenheterna.
Intresset är stort. Redan innan första spadtaget och innan vi hunnit korrekturläsa försäljningsmaterialet har vi någonstans mellan 400-500 spekulanter. Nu kommer många att falla ifrån och andra att tillkomma, säger Håkansson som uppskattar att cirka hälften av lägenheterna kommer att gå till personer som står i HSB:s bosparkö och resterande kommer att tillfalla den öppna marknaden.
Inflyttningen beräknas ske under perioden mars – maj 2006.

Annons
 

Läs mer om Brf Öresund på www.hsb.landskrona.net

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser