Annons

Eftersnack MFF-BoIS

Vilket otroligt drama. Dagen innan match sa BoIS tränare,
– Jag tror inte på någon tillknäppt tillställning. Höstmatcher brukar inte vara det.
Oj-oj-oj vad rätt han skulle få. Höstregnet strilade ner över Malmö stadion mest hela matchen, planen var såphal, passningarna och för den del också tacklingarna höll gammal god Premier Leugue klass. Intensiteten, kampen, nervositeten, temperamentet – allt spred sig upp på läktarna, ja till och med upp på den ”neutrala” pressläktaren. Här fanns inte tid att notera, alla följde dramat med största spänning och var sympatierna låg var snart glasklart.

När Jones Kusi-Asare först påpassligt hoppar upp framför en snedsparkande Mattias Asper i malmömålet, får bollen på sig och försöker därefter runda MFF-keepern men faller på ett utsträckt ben, vrålar minst fyra – kanske fem reportrar på STRAFF!
Henrik Nilsson placerade bollen behärskat till höger om ”Allsvenskans bästa målvakt” (Tom Prahl). Nu var det vi mot dom, till och med på de ”objektiva” platserna.

Annons
 

– Vänta bara, det återstår en halvlek, var en av de tryckbara kommentarerna som fälldes vid halvtidskaffet.
Aldrig har väl en andra halvlek varit längre än den igår. På plan slet BoISarna något kopiöst.
Jonas Sandqvist är allsvenskans bästa målvakt sen må Tom Prahl tycka något annat. Hans formidabla räddningar gjorde att han kunde hålla nollan för tredje matchen i rad, sex nollor totalt i år.
– Det här är en obeskrivlig känsla. Vi gör en fantastisk match och laginsatsen är enorm. Det var en fullkomlig njutning att stå där bak och se hur killarna slet för varandra. Att jag själv hade att göra var bara skönt, sken Sandqvist i omklädningsrummet efter matchen.
Bänkgrannen Johnny Lundberg hade inte bråttom till duschen. Så stor, så gigantisk på plan, nu lite bekymrad över ett litet skrapsår vid ögonbrynet.
– Blöder jag?, frågade han. Efter lugnande besked återgår backklippan till att analysera segerreceptet.
Eftersom målet kom ganska tidigt kan jag tycka att vi föll lite väl långt ner med alla lagdelar lite för tidigt med det var bara att kriga. Det är en härlig kamp där ingen viker ner sig.

Glädjen var smittsam i BoIS omklädningsrum men några planer på att fira derbysegern fanns inte. Åtminstone inte ännu.
– Fira och fira… drog Lundberg på det,
– Det återstår två matcher innan det ska firas.

Sist in var målskytten och backkollega Henrik Nilsson efter att fått berätta om målet för diverse TV- och radiokanaler. Trött och lycklig beskrev han känslan av att nu vara den BoISare som lyckats spräcka Stefan Nilssons 30-åriga merit som den som senaste avgjort till BoIS fördel på Malmö Stadion i allsvenskan.
– Det känns som tre poäng.

Något mera sammanbiten var Jonas Olsson. Förståligt, efter att första ha åkt på årets tionde varning och därefter i matchens 86:e minut ånyo fått skåda först ett gult sedan ett rött kort.
– Han har helt klart en förutfattad mening om mig, ansåg Olsson om domare Stefan Johannesson.
Inne på samma linje var tränare Mats Jingblad.
Tramsig. Vid det första tillfället skulle Jonas haft frispark och i det andra läget borde Johannesson visa mer känsla för spelet. Olsson är först på bollen.
Då var det inte bara de fyra landskronajournalisterna som ansåg att domaren hade problem med lojaliteten. Väl hemkommen från Stadion konstaterade Glenn Hysen,
– Det var definitivt ingen utvisning, och vapendragaren i Avsparkstudion Tomas Nordahl menade att MFF hade favör av domaren.

En som också obegripligt fick syna domare Joahnnessons kortlek var Anders Friberg som efter att ha skjutit bollen på en Malmöspelare borde fått ett inkast
Ja, var hittade han den, sa Friberg som samtidigt kunde kosta på sig ett stort leende för att felaktiga uppgifter cirkulerat om att han nu var avstängd. Varningen var Fribergs sjunde för året och han är därmed inte avstängd mot Trelleborg på söndag. Någon oro för den ljumskkänning han fick i slutet av matchen bör inte heller infinna sig.
Det stämmer att jag fick ont i ljumsken men det är bara att bita ihop. Det krävs minst ett benbrott för att man ska kliva av en sådan här tillställning.

Det tog lite längre tid än vanligt innan de båda tränarna infann sig till presskonferensen efter matchen och frågan är väl om inte dagens kommentar föll just då.
Alla som saknade Jörgen Pettersson räcker upp en hand, hördes kollega Stefan Lindqvist på HD-sporten plötsligt utbrista. Inte en min, inte ens från Kvällspostens eller Sydsvenskans manskap på plats.

Så här skriver några av de journalister som bevittnade dramat ur en ”objektiv” synvinkel.


Stefan Alfelt, Aftonbladet:
Landskrona vann inte oförtjänt. Visst borde Malmö gjort något mål på sina chanser men med snabba Kevin Amuneke och Jones Kusi-Asare på topp satte Landskrona Malmös försvar i lika stora svårigheter. Kusi-Asare har väl aldrig gjort en bättre match än igår?

Mats Olsson, Expressen:
– Ett horribelt misstag av målvakten Mattias Asper blev till en straff som Henrik Nilsson slog in till 0-1 och medan Malmö i tidsnöd blev alltmer panikslaget kunde Landskrona smart och storhjärtat ligga långt ner med backlinjen och slå långa kontringsbollar på en Jones Kusi-Asare i storform och en vindsnabb Kevin Amuneke.
Vi ska heller inte glömma Landskronas målvakt: Jonas Sandqvist var bäst på plan med en enorm utrusning på en fri Afonso som toppnummer.

Åke Stolt: Sydsvenskan:
– Ribbträff, målchanser, komik i kubik på ett såphalt underlag, svett och vilja, tacklingar och hetsiga temperament men, som sagt, också hafs och slafs och massor av bortslagna chanser i ösregnet. Men vilken underhållning, vilken underbar dramatik.
Det måste också sägas; Landskrona Bois vann rättvist.

Matchreferat hittar du på BoIS hemsida >>>

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser