Annons

BoIS avancerar i allsvenskan efter derbyseger över HIF

BoIS lyckades vinna sin andra match i rad då man bortabesegrade Helsingborgs IF med 1-0 inför 13 174 åskådare. Segern innebär att Landskronalaget tog klivet från nedflyttningsplatsen upp till en tiondeplats.

HIF började dock matchen bäst och hade ett par halvchanser under de inledande 20 minuterna. HIF-anfallaren Peter Graulund var framme vid ett par tillfällen men antingen blev det inget av avsluten eller så var BoIS målvakt Jonas Sandqvist med på noterna.
Även BoIS hade en chans i början av matchen då Jones Kusi-Asare var framme efter en djupledsboll av Johnny Lundberg men anfallaren fick ingen träff på bollen.

Annons
 

Det var kämpatakter men de båda lagens defensiv fungerade skapligt och efter 15-20 minuter kom BoIS allt mer in i matchen och jämnade ut det lilla övertag hemmalaget hade i inledningen. Bland annat så hade Antti Okkonen ett tungt skott efter 28 minuter, ett skott som dock gick utanför.

BoIS bästa chans i halvleken kom efter en halvtimmes spel. Johnny Lundberg bryter ett HIF-anfall och passar Felix Magro som direktpassar i djupled till Matthias Eklund. Just i skottögonblicket får dock en HIF-försvarare fram en fot och skottet tar mitt på Daniel Andersson i HIF-målet.

Några minuter senare kommer halvlekens bästa målchans. HIF:s gigant igår, Mattias Lindström fick på ett lurigt och hårt skott som träffade insidan på Jonas Sandqvists högra stolpe. Bollen hamnade till slut hos en BoIS-försvarare som kunde rensa till en resultatlös hörna.

I första halvleken delades fyra varningar ut – en av dessa skulle få stor betydelse för matchen. HIF-kaptenen Jesper Jansson gjorde ner Kevin Amuneke i den 41:a minuten och andra halvlek var bara dryga två minuter gammal när han kapade Audun Helgason. Anders Frisk visade ingen pardon utan visade ut Jansson.

Därefter var det en ny match. BoIS tog över spelet allt mer och målchanserna blev fler för det randiga laget. I anfallet direkt efter utvisningen var Kusi-Asare mycket nära att ge BoIS ledningen då han hade ett tungt skott i ribban. Bollen studsade dock ner på mållinjen och sedan ut på plan. I den 69:e var anfallaren ytterst nära igen men hans nick smet just utanför Andessons vänstra stolpe.

Frälsare blev liksom i de senaste matcherna Kevin Amuneke. Med en knapp kvart kvar av matchen får Anders Friberg bollen i försvaret och passar till Felix Magro på mittfältet. Magro hittar Kevin med en vacker passning ut på högerkanten. Han bryter inåt och drar en spelare och skjuter ett överraskande skott som tar ribba in och jublet på de många tillresta fansen viste inga gränser.
– Jag kan inte beskriva målet. Jag måste se det när jag kommer hem. Men hela laget ska ha en eloge för sin insats. HIF är ett mycket bra lag och det var en tuff match. Jag är mycket lycklig över segern, kommenterar Amuneke direkt efter matchen.

Friberg hade några minuter efter målet chansen att avgöra matchen. I Den 84:e minuten fick han bollen på vänsterkanten och drog på för kung och fosterland. HIF-keepern lyckades dock rädda bollen till hörna.

HIF var dock inte helt befriade från målchanser. Bland annat så hade Mattias Lindström en frispark som Jonas Sandqvist tippade över mål,
– Jag var lite för het på gröten i det läget. Men det ordnade sig ändå, säger en mycket glad Sandqvist efter matchen.

Med tre minuters stopptid var nerverna på helspänn på BoIS-supportrarna men laget spelade av tiden och lyckades därmed slå HIF och BoIS har nu avgörandet i egna händer.

Skadade BoISaren Johan Andersson satt på pressläktaren tillsammans med redaktionen för hemsidan,
– Men det ser stabilt ut i båda lagens defensiv. HIF hade lite mer av spelet i början men BoIS kom in i matchen efter ett tag. Efter utvisningen är BoIS det bästa laget på plan och vinner rättvist med
1-0,
sammanfattade Andersson.

Även BoIS tränare Mats Jingblad tycker att segern är rättvis.
– Vi snackade mycket om att täppa till ytorna på kanterna. Friberg och Helgason skulle inte vara för offensiva. Det fick till följd att vi var lite tveksamma i anfallet. Men i och med utvisningen får vi bättre kontroll på matchen, sade en nöjd Jingblad på presskonferensen efter matchen.

HIF-tränare Peter Swärdh kunde hålla sig för skratt men var inte sen att gratulera BoIS till segern.
– Det är inte mycket att prata om. Matchen har två delar, en innan, och en efter utvisningen. Anders Frisk var dock konsekvent i sina domslut. Det är bara att gratulera BoIS till segern.

Jonas Olsson drog på sig sitt nionde(!!!) gula kort för säsongen och är därmed avstängd i matchen mot Hammarby den 4 oktober,
– Jag fick inte varningen för snack i alla fall. Jag hade bestämt mig för att lägga band på mig. Nu fick jag en varning ändå. Mitt spel är hårt och sådan här händer, säger Olsson som dock inte är alltför nedstämd,
– Det kan inte bli mycket bättre. Dessutom så är jag ju med i nästa derby då vi ska till Malmö och visa vad vi går för, avslutar Olsson med ett brett leende.

Bild-special från derbyt >>

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser