Annons

Det händer i helgen

I helgen har du ett bra tillfälle att se vilka fiskar som simmar i Öresund vid havsfisketävlingen den 18-19 september i Landskrona. Tävlingen är den sista deltävlingen i Scandinavian Saltwater Cup 2004. Så det är här i Landskrona som vinnarna utses och ”ära och berömmelse” utdelas.
I Lundåkrahamnen kan du se när fiskebåtarna landar sin tävlingsfångst från fisket i Öresund. Fångsten vägs lördagen klockan 17.30 och söndagen klockan 13.30.

Idag fredag är det Sverigepremiär för den kritikerrosade svenska filmen Så som i himmelen. Från och med idag kan du även se Michael Moores dokumentär Fahrenheit 9/11 på Bio Maxim. Mer info hittar du på Direktens biosida.

Annons
 

På lördag är det dags för BoIS att göra sitt första mål på IP sedan den 12/5 då man slog MFF med 2-1. Nu är det Kalmar FF som kommer på besök och 477 minuter av måltorka på hemmaplan ska bli ett minne blott. Matchen börjar klockan 16.00. En inför-matchen-artikel hittar du på BoIS hemsida under eftermiddagen.

På lördag kommer Landskrona att bli invaderat av ca 100 scouter som ska ha Monopol spelen i stan.
– Denna händelse måste ni bara kolla på, det finns olika stationer i Landskrona som scouterna ska tävla på, hälsar Christel Johansson från Asmundtorp Tofta scoutkår.

Dessutom…
… visar Henrik Svengren, bördig från Ängelholm, bilder från ”Den rosa sjön”, Lake Nakuru i Kenya i entrén på stadsbiblioteket på fredag och lördag.
… fortsätter utställningen Konsten att fira NIO NYÅR på museet.
… är det dags för Filmstudion att dra igång höstens program på lördag (läs mer).
… invigs en ny fotoutställning på söndag. På museet i Landskrona kommer ett hundratal bilder av den närmast legendariske litauiska fotografen Antanas Sutkus att ställas ut. (läs mer)
… visar Lars Melander arbeten från tiden som reklamman på museet hela helgen.
… fortsätter utställningen om Eva Acking på Konsthallen.
… kan man höra Kammarorkestern Musica Vitae på Teatern på söndag klockan 18.00. Man får då höra violinisten Dorota Siuda framföra verk av J.S. Bach och hans samtida.

Vad har vi missat? Maila oss senast klockan 14.00 idag, fredag.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser