Annons

Skadeläget oroar i BoIS

Skadelistan i BoIS är ingen munter läsning och med tre matcher på nio dagar med start på lördag så kan det bli tufft. Speciellt med tanke på det utsatta tabelläget.
De största problemen hittar man på den centrala backplatsen där det bara är Johnny Lundberg som är helt kurant.
Jonas Olsson skadade foten i U21-landskampen mot Kroatien förra veckan. Han spelade dock hela matchen mot Elfsborg men det är mer tveksamt om han kan vara med på lördag då BoIS möter Kalmar FF.
– Jag gick på sprutor i matchen mot Elfsborg men det kan man inte göra hur länge som helst, säger Olsson på tisdagseftermiddagen som dock är tacksam över onsdagens träningslediga dag,
Det passar perfekt med en träningsledig dag. Idag har jag bara simmat och vi får väl se på torsdag och fredag hur det ser ut. Som det är idag så hade jag inte kunnat spela, avslutar Olsson.

BoIS tränare Mats Jingblad är dock inte orolig för Olssons medverkan.
– I värsta fall kan man sätta en bedövningsspruta innan matchen. Skadan som sådan förvärras inte, säger Jingblad.

Annons
 

Henrik Nilsson lär missa matchen,
– Det blir troligtvis inget spel för Nilsson. Han är smärtfri idag och börjar träna med boll i morgon. Kan han spela redan på lördag ser jag det som en ren bonus, säger BoIS massör Peter Lantz.

Även Linus Malmqvist är på väg tillbaka men precis som Henrik så missar han troligtvis lördagens match,
– Han fick en cortisonspruta igår och är väl lite bättre idag men det brukar ta några dagar innan man kan se resultatet fullt ut, fortsätter Lantz.

En som definitivt inte kan spela på lördag är André Schei Lindbaek,
– Andrés fot läker som den ska, det går alltså sakta men säkert framåt. Det är dock så att ledbanden på insidan av foten tar längre tid att läka än på utsidan. Norrmannen kan spela absolut tidigast mot HIF den 27 oktober men mer realistiskt är att han är klar till Hammarbymatchen den 4 oktober, förklarar Lantz.

Avslutningsvis kan vi dock glädja läsarna med att Jörgen Pettersson kommer att vara klar för spel på lördag,
– Skadan i Jörgens fot är densamma som han hade när han kom. Han tränade sidan om idag men ska vara igång igen på torsdag. Det är ingen fara för spel vad det gäller Pettersson, avslutar Lantz.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser