Annons

Legendarisk fotograf ställer ut på museet

På söndag invigs en ny fotoutställning på museet i Landskrona. Det är ett hundratal bilder av den närmast legendariske litauiska fotografen Antanas Sutkus som ställs ut. På invigningen finns bland annat Litauens kulturattaché Liana Ruokyte närvarande.

I sitt hemland har Sutkus varit, och är oerhört betydelsefull för litauisk fotografi, dels genom sitt eget enträgna och poetiskt lysande dokumenterande av litauisk vardag under de senaste 50 åren men också som grundare av ”Union of Lithuanian Art Photographers” – en intresseorganisation för fotografer, startad 1969 som under lång tid var den enda i sitt slag i dåvarande Sovjetunionen.

Annons
 

Under senare år har Sutkus bilder nått stor internationell uppskattning och finns representerade på många av de ”tyngsta” fotografiska institutionerna och samlingarna runt om i världen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser