Annons

Sandqvist räddade BoIS igen

Igår mötte Landskrona BoIS Elfsborg på bortaplan och de randiga lyckades ta med sig en poäng hem. Elfsborg låg dock närmast en seger efter en bra förstahalvlek. I andra halvlek kom BoIS lite bättre in i matchen men totalt sett ska BoIS vara nöjda med pinnen.

Elfsborg började matchen bäst och BoIS såg virriga och osäkra ut i sitt försvarsspel. Det skulle dock visa sig att det var domaren för dagen, Anders Frisk, som gav Elfsborg den bästa chansen.
Hemmalagets kapten Johan Sjöberg försökte tråckla sig genom BoIS försvar med blev av med bollen. I samma ögonblick föll han och Frisk pekade på straffpunkten. Hasse Berggren tog en kort ansatts och dunkade bollen i mål via Sandqvists högerstolpe.

Annons
 

Elfsborg fortsatte sin press efter målet och därför kom BoIS kvittering ganska överraskande för de 4 178 betalande.
Kevin Amuneke passade Jörgen Pettersson som slog en genial djupledsboll genom hela den gula försvarslinjen. Längst fram krigade sig Johan Andersson fri och placerade bollen säkert intill Johan Wilands högra stolpe.

Det skulle dock visa sig att det tillhörde ovanligheterna att BoIS närmade sig målet. Två avslut på hela halvleken och det var bara Johans 1-0 mål som träffade mellan stolparna. Det andra tillfället kom i halvlekens sista minut då Wiland missade en hörna men Jonas Olsson fick se sin nick gå utanför.

Dess emellan hade dock Elfsborg ett antal mycket kvalificerade chanser, framför allt genom Lasse Nilsson i anfallet. Jonas Sandqvist är dock fortfarande i en strålande form och räddade BoIS vid ett flertal tillfällen.
– Vi får en jobbig start med den tokiga straffen men Johan gör sedan ett vackert mål. Efter en halvtimme spel, då Elfsborg pressat rejält får vi bättre grepp om matchen, kommenterar tränare Mats Jingblad.

I andra halvlek får BoIS bättre kontroll på matchen. Man har dock fortfarande svårt att komma till riktiga avslut. Det känns dock tryggare eftersom man nu vinner fler närkamper. Dessutom hittar man varandra lite oftare i andra än i fösta halvlek.

BoIS försöker att ändra taktiskt genom att låta Kusi-Asare springa ensam på topp men det skapar inte fler målchanser. Man byter även ut Jörgen Pettersson, som skadade foten, samt en trött Kusi-Asare mot Mikael Rynell och Matthias Eklund, dock utan målresultat.
– Det är nog ingen fara med Jörgens fot, säger Jingblad om Pettersson byte.
Om andra halvlek tycker tränaren följande,
– Vi har hyfsad kontroll på motståndaren. Vi ska komma ihåg att Elfsborg är ett bra lag och själv säger dom att de hade slagit Kalmar om de spelat lika bra då som idag, säger Jingblad vidare.

– Det här var ingen bra match från vår sida. Det mest positiva var att vi tar en pinne med oss hem, säger Johan Andersson direkt efter matchen och det är bara att hålla med.

Nu väntar två hemmamatcher på fem dagar, två matcher som är mycket viktiga. Först kommer Kalmar FF på besök på lördag och fem dagar senare är det GIF Sundsvalls tur att möta BoIS på IP.
– Nu gäller det att vi producerar på hemmaplan, avslutar Jingblad.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser