Annons

Landskronatjej tog EM-silver i Wushu

Wushu EM i Moskva gick av stapeln den 1-6 september. I den svenska truppen ingick bland andra Tereze Lindberg, Landskrona Asiatiska Förening. Tereze ansågs vara Sveriges största hopp, trots att hon tävlar i en av de allra tuffaste klasserna, – 55-kilosklassen.

Inför EM hade landslagscoacherna höga förväntningar på Tereze. Själv uppger Tereze att hon bara kände av deras förväntningar till viss del och att hon inte var nervös.

Annons
 

Tereze Lindberg stod upp till förväntningarna och tog silver i sin klass (sanshou -55 kilo). En stor bedrift med tanke på hur stor klassen är. Hon förlorade tyvärr mot en turkiska i semifinal där hon överraskades av motståndarens höga tempo och snabba sparkar.

Tereze Lindberg är en av de tjejer i Sverige som tävlar mest inom kampsport. Hon är bl a regerande Svensk Mästarinna i Wushu, har vunnit VM-guld i kickboxning och har nu även ett EM silver i sin medaljsamling.

Inrapporterat av Janeth Augustsson, ordf. Landskrona Asiatiska Förening
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser