Annons

Det händer i helgen

Häljarp är verkligen i fokus i det händer i helgen. Men i vanlig ordning börjar vi med fredagens helgtips.

Fredag

Annons
 

Klockan 17 lockar Paul på Seglarpaviljongen med After Work och ställer fram grillbuffé till tonerna av Johnny Cozy.

Landskrona Riksteaterförening räknar med mycket publik när showgruppen Estrad under fredag och lördag intar Teatern.Om detta har vi skrivit tidigare i veckan. Läs den artikel här >>

Är du sugen på bio? Se vad Bio Maxim visar här >>>

Lördag

Häljarpsdagen 12 september
Våren 2003 gjorde Barbro Vivien för Landskrona museums räkning en fotodokumentation av Häljarp. Vid sitt första möte med byn blev hon fundersam,
Jag slås av ödsligheten. Här bor två och ett halvt tusen personer och jag ser inte en enda av dem, var hennes första reflektion. Snart upptäcker hon dock att trädgårdarna är omhuldade och klubbstugorna för fiske, cykling och fotboll omges av välansade gröna mattor. En massa frågor börjar ta form i henne huvud: Vilka bor här? Hur trivs man här? Flyttar folk ifrån eller till Häljarp? Är man stolt som häljarpsbo eller vill man helst någon annanstans? Finns det någon typisk häljarpsmentalitet?

Under några veckor försöker Barbro finna svar på sina frågor. Hela tiden har kameran varit med och dokumenterat människor och miljöer. Med start på Häljarpsdagen, den 12 september, visas på Häljarps bibliotek ett urval av alla de bilder Barbro Vivien tog under sina veckor i byn. Utställningen pågår oktober månad ut.

Tjejmässa
I idrottshallen i byn arrangerar Häljarps IF:s två damlag en tjej- och kvinnomässa på lördag mellan klockan 10 – 17
Bland utställarna ska enligt pressmeddelandet finnas bland annat, frisörer, massörer, nagelbyggare, ryggexperter, make up och noppning av ögonbryns artister, smycken, klädförsäljare, kryddor, hälsodrycker, ungdomsmottagning, friskvård, massage, lotterier, hoppeborg och naturligtvis en fiskdamm.

Lars Melander på museet
På museet bjuds det till vernissage mellan klockan 14-16 i Rum för Reklam visar Lars Melander arbeten från tiden som reklamman. En utställning som sedan pågår fram till och med den 31/10.

Söndag

Vernissage blir det även på söndag på museet då invigs nämligen utställningen NIO NYÅR. Idag är Sverige ett mångkulturellt land och många svenskar firar nyår på andra sätt och vid andra tider än den 31 december. Det muslimska nyåret firas t.ex. den 22 februari, det sikhiska den 14 april och det hinduiska den 25 oktober. Görel Byström Janarv och fotograf Magnus Bergström har gjort en utställning kring detta, där nio personer berättar hur de firar sina olika nio olika nyår.

Varsamt vårdade hus visas upp i hela landet när det på söndag firas Kulturhusens dag. För den som är på Ven öppnar Nämndemansgården upp sina portar.
– Vi visar bland annat åtgärder kring våra byggnadsvårdsläger samt berättar om och eventuellt visar halmtäckningsteknik. Vår taktäckare tillika lägerhandledare Michael Andersen medverkar, hälsar Jarl Spets från Hvens Hembygdsförening.

För den som stannar kvar i stan, men likt Ernst Kirchsteiger vill förkovra sig i olika typer av vård och underhåll av mindre bostadshus, bör styra stegen till Museet. Här bjuder lokala hantverkare på visning av praktiskt hantverk.
Målning: Var är det lämpligt att måla med linoljefärg? Hur målar man med denna färgtyp?
Renovering av fönster: Arbetsmetoder. Vad kan man göra själv?
Murning: Visning av murning, putsning och kalkfärgning. Rådgivning om byggnadsvård.
Museet är öppet kl. 12.00 – 17.00.

Sportabstinens?
För den som inte väljer att resa till Borås och titta på BoIS eller för den delen tänkt se matchen på TV kan en tur ut till ishallen kanske lindra sportabstinensen när Lejonet äntligen kör igång årets träningmatchande. Första motståndet är Veddige och matchen startar 17.00.

Lejonets träningsmatchprogram ser ut enligt följande:

Söndag 12/9 Veddige 17,00 hemma
Söndag 19/9 Limhamn 17,00 borta
Söndag 26/9 Veddige 17,00 borta
Söndag 3/10 Lund 17,00 hemma
Söndag 10/10 Limhamn 17,00 hemma


I Landskrona Idrottshall spelar Landskrona Falcons träningsmatch mot Vv 84 klockan 19.00. (innebandy)

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser