Annons

Stuntshow genomfördes utan tillstånd

Igår mullrade det ordentligt på Idrottsplatsen då det var uppvisning i bil- och motorcykelkörning på hög nivå. Det var dock inte långt ifrån att publiken fått vända på klacken vid entrén eftersom arrangörerna, Aranis Klaas Monster Trucks Stunt Shows, saknade tillstånd för evenemanget.
– Vi fick order av polisen att bryta strömmen strax innan det hela skulle dra igång. Nu hjälpte inte detta då arrangörerna fixade ström genom egna aggregat, säger Jonas Nilsson på Fritid Landskrona.
– Mot slutet av showen tände vi dock upp med belysningen runt grusplanen av säkerhetsskäl.

– Jo det stämmer, vi hade planer på att stoppa uppvisningen men yttre befäl tog ett beslut tillsammans med räddningstjänsten att låta arrangörerna genomföra sitt program då vi bedömde att säkerheten tillät det, säger Tom Jensen på Landskronapolisen.

Annons
 

Polisen får dock kritik från Fritid Landskrona,
– Vi försökte få besked från polisen om tillstånd fanns både i fredags och måndags. På tisdagen när beskedet väl kom var arrangörerna redan på plats. Hade vi fått beskedet tidigare hade vi aldrig släppt in dom på området, hävdar Nilsson.

På polisen förklarar man det sena beskedet med tidsbrist,
– Arrangörerna kom in med sin ansökan i fredags eftermiddag. Därefter lämnade vi över ärendet till kommunen som i sin tur kontaktade räddningstjänsten. Dessa kom fram till att tiden inte räckte till för att kolla säkerheten och därför gavs inget tillstånd, förklarar Jensen.

Nu fick arrangörerna trots detta genomföra sitt program men att det kommer att köras mostertruckar på IP i framtiden är knappast troligt.
Vi hade problem med att driva in en skuld från företaget då de besökte Landskona förra året. Pengarna kom dock till slut och i år krävde vi förskottsbetalning. Det fick vi men efter det senaste strulet om tillstånd så blir det nog inte fler sådana arrangemang i framtiden, tror Jonas Nilsson.

– I nuläget pågår brottsutredning om händelsen. Företaget bakom arrangemanget är misstänkta för brott mot lagen om offentlig tillställning samt brott mot affischeringslagen, avslutar Tom Jensen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser