Annons

Showgruppen Estrad åter i Landskrona


Fredagen den 10 och lördagen den 11 september återkommer Showgruppen Estrad till Landskrona. Det är Landskrona Riksteaterförening som arrangerar en musikalkväll och det blir musik ur Chess, Les Misérables, Grease och We will rock you.

Estrad är en showgrupp som har sin utgångspunkt i Helsingborg. Artisterna kommer dock från olika delar av Sverige och samtliga har både nationella och internationella framträdande bakom sig.
lnför föreställningarna i Landskrona är gruppen också utökad och består av 9 artister.

Annons
 

Några av artisterna har de senaste åren kunnat ses i Eva Rydbergs föreställningar på Fredriksdalteatern och en del har också tidigare arbetat på bl a Wallmans salonger.
– Vi diskuterade en del om vad vi skulle framföra, men kom fram till att det är inte ofta man får chansen att göra musikal på en sådan fantastisk scen som på Landskrona Teater, säger Henrik Ohlsson, själv född och uppvuxen i Landskrona och den som är musikansvarig i gruppen.

Programmet är sammansatt speciellt för Landskrona och musikalerna valda med tanke på att få en lagom blandning av olika stilar.
– Chess och framförallt Les Misérables är väldigt dramatiska, menar Henrik.
Detta balanseras med den mer lättsamma och trallvänliga Grease och den futuristiska We will rock you.

Landskrona Riksteaterförening arrangerar två föreställningar med Estrad, både på fredagen och lördagen. Förra året var den enda föreställning praktiskt taget utsåld och man räknar med att gruppen kommer att dra mycket publik även i år.
– Vi är glada över att få hit två föreställningar, säger Pia Garnow, ordförande i riksteaterföreningen.
Estrad är en upptagen grupp och att dom har möjlighet att spela två dagar här tycker jag visar att Landskrona Teater är en attraktiv scen.

Biljetter kan du köpa på Bok & Papper på Eriksgatan 22 eller i teaterns biljettkassa 1 timma före föreställningen.

Inrapporterat av Tommy Olsson vice ordförande i Landskrona Riksteaterförening
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser