Annons

Medeltidsdagar på Citadellet

Efter tre års uppehåll återuppstår såväl medeltidsdagarna som den
traditionella julmarknaden på Landskrona Citadell.
– Vi har fått många förfrågningar om dessa marknader och personligen tycker jag att det var synd att de försvann, berättar Mats Wilhelmsson, vd i Landskrona Slott AB som tillsammans med medeltidsgillet Waldemar Atterdag från danska Nyköping ansvarar för helgens medeltidsdagar.
– Intresset för medeltiden är stort och nu är det kul att vara tillbaka i
Landskrona igen. För tre år sedan kom runt sextusen personer till marknaden, så det var beklagligt att den las ner. Förhoppningsvis hittar en del av dessa tillbaka när marknaden slår upp portarna idag,
poängterade Benny Rosenkrans, ordförande i medeltidsgillet.

Det är nu tiotalet år sedan Turistbyrån genom dåvarande chefen Doris Hydbom startade medeltid- och julmarknaden på Citadellet. I samband med det ekonomiskt omfattande Citadellprojektet försvann marknaderna för tre år sedan.
– Nu var det inte brist på intresse som stoppade marknaderna och därför startar vi nu igen utan kommunens medverkan, förklarar Mats Wilhelmsson och besökarna kommer under dagarna två att bjuda på gycklare, marknadsknallar, riddarturnering, kampuppvisning mellan fotfolk med lans och bågskytteturnering, för att nämna några exempel ur det fylliga programmet.

Annons
 

När det gäller den traditionella julmarknaden kommer man att samarbeta med Vänliga Landskrona och förlägga marknaden i anslutning till julskyltningen.


© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser