Annons

Samarbete bakom ökat resande till Ven

Trots att sommarens väder inte varit det bästa är det många som rest till Ven. På Ventrafiken är man mycket nöjd,
– Det måste man vara. 2001-2003 slogs rekord och det kan man inte räkna med att göra varje år. Trots att tre veckor regnade bort i juli reste 66 000 personer till ön under månaden. Totalt sett så ligger vi mycket bra till, säger Björn Boström, VD på Ventrafiken, utan att nämna några exakta siffror.

Att det är så många som reser beror till stor del på ett utökat samarbete,
– Det började för fem år sedan. Då började vi samordna marknadsföringen tillsammans med näringslivet på Ven. Sedan har vi ett mycket bra samarbete med Scandlines i Helsingborg. De marknadsför sina kombinationsbiljetter hårt i Danmark.

Annons
 

Att det går turer från Köpenhamn till Ven är inget som oroar Boström,
– Jag talade med VD:n för Sparshiping i juli men hur det gått för dom vet jag inte. Jag är dock övertygad om att deras siffror också är mycket bra. Ven är populärt bland danskarna.

En annan faktor som spelat stor roll är media,
– Det har skrivits hur mycket som helst om Ven. Och inte bara dagstidningar utan det har blivit en hel del stora artiklar i bland annat veckotidningar, artiklar om allt från enstaka företagare till turismen i allmänhet på Ven.

Det finns dock en kategori av människor som, lite förvånande, är ”dåliga” på att åka till Ven och det är landskronaborna,
– Vi har inte gjort någon direkt undersökning men visst är det så att det är förhållandevis få landskronabor som reser till Ven. Vi har pratat om att undersöka hur många det är som reser idag och hur vi ska kunna locka fler till ön, avslutar Boström.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser