Annons

LandskronaFredrikornas höstprogram spikat

Nu är LandskronaFredrikornas höstprogram spikat och det inleds måndagen den 6 september klockan 19.00 på Stadsbiblioteket med en föreläsning under rubriken ”Mord i vitt”
Karin Wahlberg som på dagarna är läkare på Kvinnokliniken i Lund berättar om sitt författarskap och om hur ”ond bråd död”, kan skänka en smula stimulans i en läkares vardag. På kvällar och helger hittar hon på och fantiserar om både elände och lycka som sedan sätts på pränt. Fyra böcker har det hittills blivit och fler kommer – förmodligen.

LandskronaFredrikorna arrangerar föreläsningen i samarbete med Landskrona Stadsbibliotek.
Tisdagen den 12 oktober klockan 19.00 föreläser Helene Stjärnkvist, arkeolog under rubriken ”Att gräva i det förflutna – Betraktelser kring arkeologi”. Platsen är Kung Karl lokalen, Norra Långgatan 8 i Landskrona.

Annons
 

Torsdagen den 11 november klockan 19.00, föreläser Barbro Jönsson, Landskrona under rubriken ”Katja – från ett barnhem i Ryssland”. Jönsson låter oss följa Katja under uppväxtåren i Ryssland. Platsen är Kung Karl lokalen, Norra Långgatan 8 Landskrona.

Avslutningsvis berättar Ylwa Östhall, känd ”smyckehistoriker” från Helsingborg om ”Ljuvliga juveler” och om smyckens historia från 1500-talet fram till 1900-talet onsdagen den 8 december klockan 19.00. Julfest och utdelning av Kulturstipendiet 2004 sker samtidigt. Platsen är Fröjdenborgs Dagcentral.

Inrapporterat av Hjördis Håkansson på LandskronaFredrikorna

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser