Annons

Göteborgshuliganer i bråk med polisen

Uppdaterrad 11.50
Igår mötte BoIS IFK Göteborg och gästerna vann med 1-0. Innan matchen var det stökigt i centrala Landskrona då huliganer från Göteborg kom i bråk med polisen.
Fem personer omhändertogs och en av dessa, en 25-årig man, greps misstänkt för våld mot tjänsteman.

– Det hela började med att en man som jobbar i en butik på Stora Norregatan blev antastad av ett antal Göteborgssupportrar. Dessa sparkade och slog på mannen och skrek att han skulle dö. En kompis till den misshandlade kastade ett järnrör till den utsatte som han skulle freda sig med. Han försökte springa från platsen och möttes då av polis. Dessa trodde först att mannen var skyldig men det visade sig omgående att han bara försökt skydda sig.
Folkhopen, som nu bestod av 30-40 supportrar och ökade i antal, begav sig istället på polisen och deras hundar. Med sparkar och slag försökte de att övermanna ordningsmakten och bland annat ta deras batonger. Då tyckte man att läget blev för trängt och två varningsskott avlossades och först då började huliganerna backa,
säger informationsansvarig Benita Nilsson på Helsingborgspolisen.

Annons
 

Ur det hela har tre anmälningar lämnat sin så här långt.
Våld mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman, misshandel, våldsamt upplopp och våldsamt motstånd är rubriceringarna.

En polis fick vid tumultet en flaska i huvudet men räddades av hjälmen,
– Man vet aldrig hur illa det slutat om han inte haft hjälm. Vem som kastade flaskan vet vi inte idag.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser