Annons

Det händer i helgen

Det finns något för var och en i helgen. Tipskorgen ”dhih” (det händer i helgen) är minst sagt översvämmad med aktiviteter, kulturutbud och nöje som kommit redaktionen till handa. Lägg därtill att Vänliga Landskrona arrangerar Idrottens dag, att det är cirkus på Exercisfältet, att auktionshusen har försäljning till högstbjudande och att lokala rockband visar upp sig på Kasernplan under lördagen.

Fredag
För den som inte tänker följa Carolina Klüfts hoppövningar i Aten finns det en del annat att göra i kväll.

Annons
 

Klockan 18 visas Gustaf – The Movie på Bio Maxim. Klockan 20 visas den amerikanska rysaren The Village med kända skådespelare som Joaquin Phoenix, Adrien Broady, Sigourney Weaver, William Hurt och Aston Kutcher. Till Direktens biosida >>

Klockan 19 seglar Jazzhouse Landskrona med turfiskebåten Lilly till Gråen för konsert på Konservfanbriken. Hans Ingelstams Evergreen Quartet står för underhållningen och har med sig den mycket lovande, unge trumpetaren Björn Ingelstam som gästsolist. Platser ska finnas till alla intresserade. Medtag gärna picknickkorg.

Stannar du på fastlandet så uppträder trubaduren Emil Bogdanow på Seglarpaviljongen klockan 19.

Lördag

På lördag är det idrottens dag, arrangerat av Vänliga Landskrona. Då visar bland andra GF Idrott Gymnastik upp sig på Rådhustorget samt vid pennan på gågatan mellan 11 och 14. Fart och fläkt utlovas.

GF Idrott satsar i och med höstterminen på Gymnastikskola med träning för både tjejer och killar från 4 år. Under året har flera nya ledare knutits till klubben vilket innebär att Gymnatikskolan idag är en realitet, meddelar man i ett pressmeddelande.
Vi ser ett allt större intresse för truppgymnastik bland barn och ungdomar och därför satsar GF Idrott på fler nivåer och ännu fler träningstider inför terminsstarten, berättar Bodil Petersson, ledare i föreningen.

Blir det för stojigt i Landskrona på lördag kan du passa på att slå dank i Köpenhamn. M/S Norreborg avgår klockan 9 och tar sina passagerare till en heldag i vårt grannlands huvudstad. Köpenhamnsbåten beräknas vara tillbaka vid 20-tiden. På fredagsförmiddagen fanns det fortfarande platser kvar.

På lördag körs det streetracing på flygfältet i Viarp, även kallat Thulin Raceway. Evenemanget startar klockan 9.00 och beräknas att på gå fram till cirka 17.00.

Klockan 10 är det samling för alla barn mellan fem och elva år som ska springa Happy Mil. Deltagare i loppet samlas i parken på norra sidan av Dammhagsskolan.

Friskis & Svettis inviger sin nya lokal på Hjalmar Brantings väg. Se hela programmet på föreningens hemsida >>>

Klockan 13.45 är det tävling på Landskrona Greyhound Park.

Borstahusens BK möter Gunnarstorps IF klockan 14 och klockan 16 spelar BK Landora mot Kävlinge GIF.

Klockan 16 och klockan 18 på visar Bio Maxim Gustaf – The Movie. Klockan 20 visas The Village. Till Direktens biosida >>

Ungdomshuset Nova arrangerar rockkonsert på Kasernplan i samarbete Dynamic Recordings och kommunen. Spelar gör bland annat Jagos Kosmonaut och musiken börjar klockan 17.30.

Klockan 20 spelar Fred Up Stairs på Speakers Corner.

Söndag

Klockan 10 är det upptakts- och inspirationsgudtjänst i Sofia Albertina kyrka.

Landskrona Marathon löps i centrum, startskottet går klockan 11.

Klockan 13 startar en cykeltur med kulturupplevelser. Calle Sundewall guidar utmed Öresundskusten upp till Fredriksläge och Hildesborgs slott och gård. Cykelturen bär uppför backarna, genom de natursköna Hilleshögs dalar och via Hilleshögs boställe cyklas det avslutningsvis mot Glumslöv. Turen tar cirka 2 timmar och är 8 km lång och startar utanför Borstahusens camping. Biljetter måste bokas i förväg på Turistbyrån eller på biblioteket i Glumslöv. Cykelturen är begränsad till 20 personer och är fysiskt krävande. Vid fint väder kan det bli bad i Ålabodarna.

Bio Maxim visar Gustaf – The Movie både klockan 16 och 18 och The village klockan 20.
Till Direktens biosida >>

Landskrona BoIS spelar match på Landskrona IP mot IFK Göteborg klockan 17. Johan Östberg spelar innan matchen och skolungdomar går in gratis. Mer inför matchen hittar du på BoIS hemsida >>

Klockan 17.15 avgår Bris från Fiskebåtskajen för sista gången i år för de som vill gå med på en guidad tur på fästningsön Gråen. Kläder och skor anpassade för en vandring på stenvallarna. Förbokas på Turistbyrån. Läs mer >>

Klockan18 bjuds det på operett och musikalmelodier på Örenäs slott. Torsten Östergrens Wienerensemble med sångsolisterna Elisabeth Assarsson och Ulf Björkegren underhåller.

Hela helgen

Städa för livet, Centrum för Arbetarhistoria. Fredag 10 till16.
Barnteckningar & Öster – en del av Landskrona, Landskrona Stadsbibliotek. Fredag 12 till 17 och lördag 10 till 13.
Öster – en del av Landskrona, Landskrona Museum. Fredag till söndag, 12 till 17.
Bärbar konst, Landskrona museum. Fredag till söndag, 12 till 17.
Fotoutställning, Frälsningsarméns lokal på Ven. Fredag till söndag, 11 till 16.
Roy Evertsens målarskola visar upp sig på Konsthallen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser