Annons

Lejonet satsar på spelare från stan

Sommarens vackraste dag höll Landskrona Hockey säsongens första träning på is. Med ny styrelse, ny tränare och flera stabila nyförvärv är Landskrona Hockey en klubb med mycket bra stämning och sjudande optimism.

Nye ordföranden Mikael Brokopp och nye tränaren Peter Liljedahl är båda födda och uppvuxna i Landskrona. Något som borgat för att även nyförvärven skulle vara hemvändare. Liljedahl har själv spelat i Lejonet i 20 år på den tiden klubben spelade i näst högsta serien och har varit tränare i föreningen under mitten av 90-talet. I år finns förutsättningar för en bra säsong och de blir bara bättre. Man kommer att flytta kansliet till ishallen, något som bara kan stärka klubbkänslan.
– Ishallen är jättebra, en toppen anläggning för att inte vara storklubb. Bara Ängelholm och Helsingborg har bättre hallar i Skåne, säger Brokopp.

Annons
 

Efter två sistaplatser i lägsta serien de senaste säsongerna, spänner man bågen betydligt högre i år. Klubben har som resultatmässig målsättning att gå till kval till division två, det är Brokopp och Liljedahl överens om.
För styrelsen är det ett primärt mål att det skall finnas lag för alla att spela och det ser mycket bra ut nu. Vi har ett A-lag, ett J18 lag, ett U16 och sedan hela vägen från U14 ner till U8. Det är visserligen lite tunt i vissa åldersgrupper, men totalt sett är det en bred satsning som slagit väl ut, säger Lejonets ordförande.

– Tidigare hade vi ett mycket talangfullt Team 90-lag som försvann. De spelare som inte gick till andra klubbar, de slutade. Det är därför vi saknar ett U15-lag, förklarar Brokopp.

– På längre sikt handlar målsättningen om att träna och spela in juniorer i seniortruppen, så att vi får fler egna spelare i A-laget. Det är bra att vi fått in ungdomstränare, nytt blod i föreningen, som vill jobba i rätt riktning, säger Liljedahl.

– Tidigare har det sagts att ”i Lejonet får alla spela”. Folk ringde som inte spelat på fyra, fem eller tio år och ville vara med. I år kör vi hellre med en mindre trupp, men med kvalité och om det behövs får vi se till våra juniorer. De som är med i augusti ska vara med i mars, sådan är inställningen. Vi vill ha ordning i leden, fortsätter tränaren.

A-truppen skall registreras den 24 september och får då bestå av 22 spelare varav två skall vara målvakter. I dagens läge har man 18 utespelare helt klara och tre målvakter. När Landskrona Direkt gästar träningen finns en provtränande back från Norrland på plats.
– Eventuellt tillkommer något eller några namn innan truppen är helt spikad, säger Brokopp.

Det stora utropstecknet bland nyförvärven, eller snarare hemvändarna, är Magnus Hermansson, med rutin från både svensk och norsk Elitserie.
– Hermansson är bra ur många synpunkter. Storlek, rutin, spelmässigt och inte minst hans attityd kommer att bli en stor tillgång, anser tränare Liljedahl.

Andra hemvändare är Mattias Melin som har haft ett sabbatsår efter att varit i Limhamn och hans bror Henrik Melin som har studerat i Småland och spelade då i DiÖ. Även Robert Lind som spelade division 2 hockey i Helsingborg ifjol och Arvid Ljungberg, med två SM-finaler i rad i meritlistan för MIFs J20 lag återvänder till Karlslundshallen.

– Mattias Melin har allsvensk rutin, Henrik är stor och stabil. Robban Lind var mycket bra i Helsingborg ifjol. Arvid Ljungberg kommer med kanonrekommendationer och vi har mycket att hämta från honom både i år och på längre sikt, kommenterar Peter Liljedahl förstärkningarna och påpekar,
Det som är roligt är att nyförvärven är killar från Landskrona. Vi hade en lista med sex före detta spelare från Lejonet som ville ha inför säsongen och att vi nu får tillbaka fem av dessa får anses vara ett mycket gott resultat.

Dick Sjunnesson, Mikael Iversen, Vesa Ruuskanen, och Christian Melin är rutinerade spelare som är kvar och spelar åtminstone en säsong till, säger Mikael Brokopp.
– Däremot har vi tappat Jonas och Andreas Andersson, där den förre nu är pojklagstränare och den senare har slutat av familjeskäl. Jens Gauth som var spelande tränare förra året har också slutat av familjeskäl och Sebastian Giser har gått till Limhamn, fortsätter ordföranden.

– Av de som varit med i truppen de senaste åren har vi trots allt fått behålla de spelare vi helst ville skulle stanna, säger Peter Liljedahl.
Dessutom är Torbjörn Torpling kvar som assisterande tränare, något som är både kul och bra. Han har varit i klubben under de svåra åren och känner dessutom killarna i laget.

Serien man spelar i, division 3 södra B även kallad Skåneserien, börjar 24 oktober.
De sju lagen som är anmälda kommer att mötas fyra gånger per säsong, vilket ger totalt 24 matcher för Landskrona Hockey. Ettan går direkt till kvalserie till division 2, medan tvåan och trean spelar play-off där vinnaren går till samma kvalserie.

Lagen som Lejonet kommer att möta i år är; Åstorp Grizzlys, Karlskrona HK, Limhamn Limeburners, Lund Giants HC, Malmö Kryptonics och Sölvesborg Stingers IK. Giants är en klubb som är omstartad efter konkurs och Limhamn är nedflyttade från division 2. Både Kryptonics och Sölvesborg är nystartade klubbar.

Både Liljedahl och Brokopp tror att det kommer att bli en jämn serie i år, där alla lag har chans att slå varandra.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser