Annons

Jazz på Gråen

I sommar har JazzHouse Landskrona genomfört två turer med jazzbåten Norreborg i Öresund. De har blivit mycket uppskattade. Så därför har klubben beslutat sig för att fortsätta på det maritima temat. Men denna gång blir båtturen inte alls så lång. Den kommer att röra sig om enbart några hundra meter. Målet är den närmaste ön i vår skärgård – fästningsön Gråen.

– Trots sin obestridliga närhet till Landskrona är det inte många som varit på Gråen. Vi har länge funderat på att göra ett arrangemang på denna del av den yttre befästningen av landets krona. Förutom en kolerakyrkogård, trevliga fritidsstugor, en rik och rar fauna finns här faktiskt en lämplig konsertlokal i den gamla och sedan länge nedlagda konservfabriken Kronan, skriver klubbens ordförande Tor Johansson i ett pressmeddelande.

Annons
 

På fredag den 27 augusti klockan 19 seglar klubben med turfiskebåten Lilly från dess tilläggsplats vid Citadellbadet i Landskrona. För det musikaliska inslaget står Hans Ingelstams Evergreen Quartet.
– Förutom den ordinarie besättningen med Hans Ingelstam på trombon, Lars Wadenbäck på piano, Ulf Rådelius på bas och Anders Lagerlöf på trummor kommer den mycket lovande, unge trumpetaren Björn Ingelstam att framträda som gästsolist. Den pågen går från klarhet till klarhet, fortsätter Johansson och avslutar,
– Den här gången kommer vi inte att ha någon servering utan det blir upp till var och en att sörja för sitt välbefinnande härvidlag. En fint packad picknick korg sitter helt säkert inte fel. Ingen föranmälan utan det är bara att komma ned till båten i tid. Mycket välkomna.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser