Annons

Föreningen Norden samlade till stämma på Ven

Under lördagen var 220 medlemmar i Föreningen Norden samlade till stämma på Ven. Deltagarna kom från samtliga föreningar i Skåne och Nordsjälland. Dessutom deltog en talrik skara från Blekinge och 15 långväga gäster från Island.

Aktiviteterna var koncentrerade runt Tycho Brahe-minnena på öns centrum. Det började med välkomsthälsning framför Turistgården av initiativtagaren till stämman, Arne Johansson från Helsingborg, och av Landskrona-avdelningens ordförande Paul-Göran Påander. Därefter serverades lunch på Turistgården och Smedjegården.
Vid lunchen underhöll författaren Jan Sigurd med berättelser och uppläsning ur sina böcker. Han kryddade anrättningen med ett framförande av Arne Qvicks ”Rosen” i egen tappning som fransk chanson från sin sejour som gatumusiker i Paris.

Annons
 

Generalsekreteraren i Nordiska Rådet i Danmark, Henrik Hagemann, berättade från sina talrika resor med nordiska kollegor. Han framhöll särskilt de fördelar de nordiska länderna kan uppnå genom samarbete. Ett gemensamt uppträdande på den internationella scenen ger ett mycket starkare intryck än när 5 små länder agerar var för sig. Deltagarna fick även under ledning av kunniga guider stifta bekantskap med Tycho Brahe, hans liv och verk.

Vädrets makter var nådiga. Bortsett från en kort regnskur, var det mest solsken. Även deltagarna sken i kapp med solen och alla tyckte att dagen varit synnerligen lyckad.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser