Annons

Flottaste flotten korad

Det var många som i helgen passade på att besöka den tredje upplagan av Landskrona Trädgårdsgille. Som tidigare år låg vackert smyckade flottar och guppade i vallgraven strax nedanför Konsthallen, vilka dessutom var effektfullt belysta för de som tog en kvällspromenad.

Sven Törnerot från Växthuset i Tullstorp var en av elva deltagare i tävlingen Flottaste Flotten. I år deltog han med en kreation med whiskyfat, olika grässorter, kärleksört, hortensia, alunrot och vattenhyacinter.
– Vi har planerat detta sedan i våras men på grund av den hårda vinden var vi tvungna att ändra koncept dagen innan vi byggde flotten. Tanken var att vi skulle ha mer gräs och höga zinkbaljor. Nu fick det istället bli bourbonfat från Kentucky, skrattar Törnerot och visar att med enkla medel och lite kreativitet kan man göra små underverk med sin trädgård.
Sammanlagt lämnades 2049 röster i tävlingen Flottaste Flotten och så pass många som 590 personer var rörande överens om att flotte nummer 4 ”Kärlek” var den mest tilltalande och därför skulle föräras vandringspokalen. Flotten var skapad av Kristian Nylander på Saxtorps trädgård och Madeleine Friberg på Blomsterhörnan.

Annons
 

Nu var det inte endast flyttande trädgård som fanns till beskådan.
Under lördagen fanns det en trädgårdsmarknad utanför Konsthallen med allt från krukor, plantor, kryddor och annat som har anknytning till temat. Här fanns biodlare och välkända kockar som bjöd på smakprover av gröna rätter. En del besökare passade även på att göra en alldeles egen T-shirt i tröjverkstaden.

Nytt för året var att Trädgårdsgillet även hade Konsthallen till sitt förfogande. Här kunde man stifta bekantskap med Kyrkogårdshistoriska föreningen, Landskrona Trädgårdssällskap och Trädgårdsakademin. Fotografen Kurt Eriksson visade en utställning om den 97-årige trädgårdsmästaren Magnus B. Nilsson.

Många landskronabor och tillresta passade även på att besöka någon av de privata trädgårdar i Landskrona med omnejd som höll öppet Trädgårdsgillet till ära.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser