Annons

Kock räddade livet på matgäst

Igår befann sig en familj från Billinge på besök i Landskrona, ett besök som höll på att sluta i förskräckelse om det inte varit för Tobias Fridh, kock på restaurang SeVen.
– Jag och min man var med våra barn samt mina föräldrar på besök i Landskrona och skulle äta en bit mat på SeVen, campingens restaurang. Helt plötsligt knuffade min pappa till mig och jag förstod att han satt något i halsen. Jag försökte få upp det genom Heimlich manöver utan att lyckas. Då kom en kock fram och gjorde det samma och lyckades få upp en köttbit som fastnat i pappas luftstrupe, säger dottern Christina Jönsson.

– Det började med att en ur serveringspersonalen kom in i köket och sade att jag skulle ringa ambulans eftersom en man satt en matbit i halsen och höll på att kvävas. När jag gjort det så tittade jag ut och såg att folket stod runt om den drabbade och tittade. Jag gick ut för att kolla läget närmare och hörde då på hans andning att han inte fick luft och såg även att han började bli blå i ansiktet. Eftersom vi lärt oss Heimlich manöver i vår kockutbildning så tog tag om mannen bakifrån och tryckte till och vid det femte eller sjätte försöket fick jag upp köttbiten, säger hjälten Tobias Fridh.

Annons
 

– Hade det inte varit för kockens snabba agerande så kunde det slutat mycket illa. När ambulansen kom kunde pappa andas som vanligt igen. Ett stort fång rosor skulle jag vilja ge honom, avslutar dottern Christina Jönsson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser