Annons

Trädgårdsgille i helgen

I dagarna hålls Landskronas Trädgårdsgille för tredje året i rad. Kulturförvaltningen och Tekniska Verken lovar att det blir större än det varit tidigare, med fler deltagande trädgårdsföreningar och företag. Läs mer om True Tones och Östblocket som spelar under gillet i tidigare artikel.

Även i år kommer man att tävla om en pokal i ”Flottaste Flotten”, med utlottning av priser till dem som röstar. De 1500 som röstade förra gången det begav sig utsåg då Nilsson Handelsträdgårdars bidrag till den vackraste flytande trädgården. Årets elva flottar kan redan nu beses i vallgraven mittemot Konsthallen, effektfullt belysta om man går förbi på kvällen. Vinnare i båda tävlingarna kommer att utses respektive lottas på söndag vid 16-tiden.

Annons
 

Under lördagen blir det trädgårdsmarknad med ett 20-tal utställare och försäljningsställen. Här kommer man att hitta krukor, plantor, kryddor och annat som har anknytning till temat. Biodlare kommer att visa upp vad deras syssla innebär. Det blir också ett skördegille, kände kocken Peter Skogström lagar mat tillsammans med restaurangskolans kockelever. Man lagar vegetarisk mat som besökare får provsmaka. Vill man delta aktivt i gillet kan man göra en alldeles egen T-shirt i tröjverkstaden.

En del föreningar har fått plats i Konsthallen under Trädgårdsgillet. Direkten rekommenderar ett besök om man är nyfiken på Kyrkogårdshistoriska föreningen, Landskrona Trädgårdssällskap eller Trädgårdsakademin. Fotografen Kurt Eriksson presenterar med en utställning den 97-årige trädgårdsmästaren Magnus B. Nilsson. Motivet kommer själv att gästa konsthallen på lördagen klockan 13.30.

På söndagen kan man besöka flera privata trädgårdar i Landskrona med omnejd som då håller öppet. Program, med adresser till dessa trädgårdar, finns att få vid konsthallen, på muséet och på Turistbyrån. En guidad visning, Taggiga tistlar och dramatiska dahlior, äger rum på söndagen, klockan 14. Denna botaniska vandring måste dock förbokas hos arrangören Landskrona och Vens Turistbyrå.

Av Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser