Annons

Mange firar Magnusar ikväll

Nämner man namnet Magnus Forslid så är det inte många som vet vem man talar om. När man sedan säger att han spelar gitarr och sjunger under namnet Mange Tack så är det betydligt fler som vet vem han är. Med anledning av att det idag är Magnusdagen har Landskrona Direkt åter igen talat med killen som påstår att han är Landskronas enda rockstjärna.
– Det har lossnat en hel del sedan min senaste spelning då jag även släppte min första CD, Bara Mange, säger Magnus med ett stort leende.

Namnet Magnus är något han är väldigt stolt över,
– De flesta som heter Magnus är trevliga och gemytliga personer. De har även en tendens att ha kroppsform som påminner om min, skrattar han och klappar sig på den något runda magen.
– Ikväll har jag ska försöka att samla så många Magnusar som möjligt på Seglarpaviljongen. Jag kommer naturligtvis att ha min gitarr med mig. Det kan också bli någon överraskning till alla Magnusar, säger artisten och hälsar alla som heter Magnus extra välkomna till spelningen som börjar klockan 19.00.

Annons
 

Namnet är så vackert att han funderar på att starta en Magnusklubb,
– Det stämmer. Jag håller även på att arbeta fram en hemsida och där kommer man att kunna läsa mer om namnet samt spela spel och så vidare.

Mange Tack låter inte som någon annan musiker och han lämnar ingen oberörd. Med låtar som Fluffigt Hår och Aggressivt Tjeckiskt Hårgelé tar han sin publik med storm.
– Jag är egentligen nöjd med alla mina låtar. Är de inte bra glömmer jag helt enkelt bort dom, säger han,
– Det finns dock en som sitter kvar som jag inte vet om den är bra eller inte. Det är min första låt som heter Bonderock. Jag och en granne hade ett band som hette Plåtslagarna när vi var 7-8 år. Vi bankade och slog på kastruller och burkar, därav namnet, och den första låten vi gjorde var just Bonderock. Jag brukar inte spela den men ikväll på Seglarn kommer den nog med, säger han och spelar låten för undertecknad.

Mange Tack uppträde ensam när han är ute på spelningar,
– Jag hade ett samarbete härom året med en som kallade sig Lättyoughurt men vi har gått skilda vägar. Drömmen vore att skaka ihop ett band. Jag har inte funderat så mycket mer över det annat än att det i så fall ska heta Mange Tack och det rytmiska mjölkpaketet, avslöjar han.

Att det blir fler skivor råder det ingen tvekan om,
– Jag tänkte att jag skulle kontakta Bert Karlsson. Jag tycker han är rak och ärlig och därför ska han få första tjing. Vill han sedan inte släppa mina låtar så går jag till någon annan, förklarar Magnus.

Forslid, som många mött då han jobbade på Konsum och Malmqvist Livs, arbetar idag inom vården,
– Det är min trygghet. Annars är det musik och marknader som gäller, säger Magnus och förklarar,
Jag säljer egenhändigt designade bajspåsar som man ska ha med sig när man är ute och går med sin hund. Dessutom säljer jag norska ficklampor, skrattar han och vägrar förklara vad dessa är för något,
– Det får man komma och kolla själv.
Magnus berättar om den varma gemenskapen på marknaderna,
Det är jättekul. Man är alltid välkommen. Sen har alla så roliga namn där. Själv kallas jag för bajspåse-Totte men det finns även Tuggbens-Johan och Toffel-Bengt. Vi är alla som en stor familj och ställer upp mangrant för varandra.

Magnus som hunnit bli 36 år är uppvuxen i Råga Hörstad utanför Asmundtorp. Han flyttade till Landskrona och bodde i en lägenhet i 12 år innan flyttlasset gick tillbaka,
– Jag hyr min mormors gamla hus men jag vet inte hur länge jag stannar. Jag har faktiskt haft planer på att flytta till Norrland en vacker dag, avslutar Magnus och hoppar in i sin mammas bil för att åka och hämta norska ficklampor till nästa marknad.

Av Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser