Annons

Nordisk förbrödring på Ven


Föreningen Nordens skånedistrikt anordnar i samarbete med Norden-föreningarna på Själland en sammankomst på Ven den 21 augusti 2004. Deltagarna anländer dels med färjan från Landskrona och dels med inhyrda fartyg från Själland. Från Bäckviken blir det transport med de berömda traktorsläpen till Turistgården och Smedjegården där lunchen är dukad. Det blir underhållning av artisten, musikern, författaren och Ven-bon Jan Sigurd samt ett anförande av Henrik Hagemann, generalsekreterare i Nordiska Rådets danska delegation under rubriken ”Aktuellt om det nordiska”. Därefter blir det guidad rundtur bland Tycho Brahe-minnena.

Bland deltagarna märks ett talrikt inslag från Island och från Blekinge.
En del av deltagarna har bett att då få en guidad visning av Sofia Albertina kyrka. Detta kommer att ombesörjas av Paul-Göran Påander.

Annons
 

Inrapporterat av Ingvar Hansson, Föreningen Norden
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser