Annons

Strongmantävling på Hälsohuset avgjord

I lördags förmiddag tävlades det på det Hälsohusets parkering, då man skulle utse årets ”strongman”. Kampen var gjord efter den populära, TV-sända tävlingen Världens starkaste man och bestod av fem deltävlingar.

I den första, Farmers walk, skulle deltagarna lyfta och bära två vikter på vardera 75 kilo cirka 30 meter. Därefter, i stockpressen, skulle en 72-kilos vikt lyftas över huvudet från brösthöjd så många gånger som möjligt. I Supergrip höll deltagarna 250 kilo i händerna under så lång tid som möjligt. I fjärde grenen drogs en liten lastbil med rep cirka 20 meter, för att sedan knuffas tillbaka till utgångsläget.
Sista deltävlingen var en bana som inleddes med att ett lastbilsdäck, med en på vikt cirka 250 kilo, skulle vältas tre gånger. Resten av loppet bestod av tre stationer med vikter på 50 kilo som skulle lyftas till olika höjder.

Annons
 

Det var andra året i rad som Hälsohuset arrangerade sin interna Strongmantävling.

– Vi lär oss fortfarande. Förra året var alla tävlingar helt baserade på råstyrka, så i år blev det lite mer teknik och uthållighet, berättar Mark White, en av initiativtagarna.
– Förra året deltog åtta personer, och vi hade många som ville vara med. Det var planerat att vi skulle haft 12 deltagare i år, då cirka 40 personer hade anmält intresse. Tyvärr har skador gjort att endast sju kunde ställa upp.

– I en del av grenarna är det risk att deltagarna skadar sig, inflikar Robin Galczevski, för dagen iklädd domarrollen.
– Efter hand som vi blir bättre på det här, kan vi minska den risken och göra tävlingen bättre. Vi lär oss hela tiden, så nästa år kan vi förhoppningsvis göra det hela mer överskådligt för publiken.

Det kom och gick åskådare under förmiddagen, som mest bestod publiken av ett 50-tal personer. De fick se en imponerande föreställning av vinnaren, Martin Johansson. Hans sämsta resultat var en tredjeplats, i två grenar kom han tvåa och de andra två blev det vinst i. Johansson försvarade således vinsten från förra året.

– Årets tävling var allt annat än idealisk för Martin. Det var mer löpning och uthållighet i år och han har fördel av rena styrkegrenar, medger dock Mark White.

– Jag är inte helt nöjd med resultaten. Men tävlingen var bra och vi måste betona att den är gjord för att det skall vara roligt för alla som deltar, sade vinnaren själv.

Av Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser