Annons

Tre Danmarksturer över sundet i höst

Den före detta chefen på Flygbåtarna Bodil Möller har vid några tillfällen chartrat Venbåten Norreborg och arrangerat turer till Köpenhamn. Resultatet har varit blandat men sådan optimist hon är så gör hon ett nytt försök.
– Jag har bokat båten vid tre tillfällen i år och den första går lördagen den 28 augusti, säger hon till Landskrona Direkt.

Det är bara fråga om en tur och retur vilket innebär att det inte blir någon underhållning, typ jazzturen som avverkades tidigare i sommar,
– Vi lämnar Landskrona klockan 9.00 och seglar tillbaka klockan 18.30. Det gör att man har god tid på sig inne i Köpenhamn, säger Möller och tipsar,
– Varför inte passa på att besöka Tivoli eller zoo?

Annons
 

Man kommer dock inte att behöva sitta, varken hungrig eller törstig på båten,
– Nej, vi har tidigare använt oss av Gittes Hemservice och det är dom som står för mat och dryck även denna gång. Någon varm mat blir det inte men väl smörgåsar och bullar. Man kommer även att kunna få en öl och snaps till sillamackan om man vill.

Det är nu drygt två år sedan den sista (eller ska vi säga senaste?) reguljära båtresan gick mellan Landskrona och Danmark,
– Det var faktiskt skönt att lägga ner. Det var inte roligt att jobba när fem-sex personer var med på överfarten och vi åkte med tom båt hem. Ibland hände det att det reste 20-30 personer om det varit konferens eller så men det höll inte. Som det ser ut idag så har Öresundsbron vunnit kampen om Öresund, konstaterar Möller.

Några turer om året hoppas hon emellertid kunna få ihop,
– Jag har tidigare kört en jultur och den blev fullbokad direkt. Jag tror även starkt på denna sommarturen. Men sen har jag lagt in en tur den 2 oktober och då får vi se hur det blir. Minst hundra personer måste boka sig för att turerna ska bli av. När det gäller julturen så oroar jag mig inte, bokningarna har redan börjat komma in och vill man med så gör man bäst i att ringa direkt, säger Möller.

Många är det som vill ha båt över sundet men det är inte alla som åker när det väl finns möjlighet,
– Nej, det är lite konstigt. Men jag har 20-25 personer som är med vid varje tur och det blir fler och fler som upptäcker hur kul det är. Vid varje resa hörs bara uppmuntrande ord och det gör att man fortsätter. Det hade varit roligt om man hade kunnat köra en tur varannan månad, avslutar Möller med ett leende.

Förutom turen den 28 augusti går alltså båten den 2 oktober samt den 4 december. Vill man boka så gör man det på telefon 0708 – 42 28 60.

Av Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser