Annons

Spännande strandfestival i helgen

I morgon och på lördag har man möjlighet att se på spännande aktiviteter på strandpromenaden Linjen. Det är Seglarpaviljongen som tillsammans med ett antal föreningar arrangerar en strandfestival. Man kommer att kunna se men även prova en hel del aktiviteter. På programmet står bland annat kitesurfing, kanot, fallskärmshoppning, dykning, vattenskidor, rodd, vindsurfing och volleyboll.
– Det här blir spännande och jag hoppas att folk kommer och testar. Det kostar inget, säger Robin Berkhuizen som är medarrangör och kontaktperson. Själv dyker han gärna och håller på att ta fallskärmscertifikat,
– Det stämmer och just fallskärm är det enda man inte kommer att kunna prova på. Dessutom så är det för svårt med kitesurfning så därför har vi en så kallad skolkite som folk kan testa, säger Robin till Landskrona Direkt.

Slår helgens festival väl ut så kommer man att satsa ordentligt inför nästa år,
– Vi testar lite smått i år. Därför har vi hållit oss till dessa få grenar. Jag hoppas dock att vi får gott gensvar från Landskronaborna och i så fall kommer vi att köra stenhårt inför nästa år, avslutar Robin.

Annons
 

Även på Seglarpaviljongen kommer det att finnas extra mycket gott till helgen,
– Vi kommer att hålla grillen igång hela tiden så något gott kommer att finnas för alla, hälsar krögare Poul Lorenzon.
En annan aktivitet som funnits förr och som kan komma tillbaka är dragkampen över infarten till lustbåtshamnen.
– Vi hade tänkt köra det som en extragrej på söndagen. Men allt handlar om att anmäla lag. Man ska vara åtta i varje och ha anmält laget senast på söndag klockan 12.00. Dragkampen börjar klockan 14.00 om vi får ihop fyra lag eller fler. Det är bara att komma hit till Seglarpaviljongen och anmäla sig eller ringa 0418-137 85, säger Lorenzon vidare.

Som grädde på moset kommer det att spelas musik hela dagarna medan festivalen pågår.

Allt drar igång i morgon fredag klockan 17.00 och håller på till 01.00. På lördag kör man mellan 15.00 och 01.00.

Så här ser programmet ut:

Fredag:
17.00: Festivalen öppnar
17.00: Kitesurf-uppvisning
18.00: Vattenskid-uppvisning
19.00: Vindsurf-uppvisning
20.00: Kitesurf-uppvisning
21.00: Klubbarna avslutar sina aktiviteter
22.00: Eldshow
24.00: Eldshow

Lördag:
15.00: Festivalen öppnar
15.00: Vindsurf-tävling
17.00: Kitesurf-tävling
18.00: Vattenskid-tävling
19.00: Fallskärmsuppvisning
20.00: Kitesurf-uppvisning
21.00: Klubbarna avslutar sina aktiviteter
22.00: Eldshow
24.00: Eldshow

Av redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser