Annons

Davor Suker till Landksrona?

Pensionerade fotbollsstjärnan Davor Suker driver idag fotbollsläger, eller camper, och har dessutom en gammal lagkamrat Aloys Lukic, i Landskrona. Lukic ska nu försöka få Suker att förlägga ett läger i Landskrona.

Davor Suker har en mycket imponerande meritlista. Han blev spansk mästare och vann Champions League med Real Madrid. Han har spelat 68 landskamper och gjort 45 mål för Kroatien som tog brons i VM 1998, då han dessutom gjorde flest mål i mästerskapet. Suker har gjort 200 ligamål i de europeiska ligorna för lag som bland andra Dinamo Zagreb, Sevilla, Real Madrid och Arsenal.

Annons
 

År 2001, när karriären började närma sig slutet, startade han en fotbollsakademi för barn i Zagreb. Han anordnar också fotbollscamper för barn ute i Europa, till helgen börjar ett i Tyskland och i mitten på juli hölls ett i Sachsenburg i Österrike. Suker’s träningsläger lockar ungdomar i åldrarna 7 till 17 år från hela världen och i Sachsenburg fanns ett 60-tal deltagare.

Med på ”campen” finns 7-8 tränare, läkare och massörer och flera andra kroatiska landslagsstjärnor – Boban, Asanovic, Prosinecki, Jarni – var med som demonstratörer. Inbjuden som gäst var dessutom Landskrona BoIS P-14 tränare Alojz Lukic, som fick tillfälle att leda en teknikträning för 7-12 åringar.

– Jag var nere för att se hur campen fungerar, säger Lukic till Direkten.
– Inga svenska ungdomar var med, därför vill jag gärna att Suker lägger ett träningsläger i Landskrona eller att vi kan skicka ett lag.

– Jag har spelat ihop med Suker när vi var yngre, och vi kommer att träffas i samband med landskampen mellan Sverige och Kroatien i Göteborg den 8:e september, meddelar Alojz Lukic.
Suker har nämnt att han kan tänka sig att förlägga ett camp till Sverige och förhoppningsvis kan bekanten Lukic övertala honom att Landskrona är lämpligt.
– Suker har lovat att komma till Landskrona i oktobber och då tänkte jag visa upp lite av vår verksamhet, avslutar Lukic.

Av redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser