Annons

Landskronaroddare i Junior-VM

Under veckoslutet avgjordes finalerna i Junior-VM i rodd vid olympiabanan i Banyoles utanför Barcelona. Från Landskrona Roddklubb deltog Olof Nilsson i klassen scullerfyra tillsammans med Marcus och Johan Palm från Jönköping samt Jim Fröblom från Stockholmspolisen. JVM hade föregåtts av Nordiska juniormästerskap där killarna tog en silvermedalj. Detta låg till grund för uttagningen till VM.

Tävlingarna inleddes den 27 juli med försökslopp där svenskarna efter att ha legat på en fjärdeplats efter 1000 m föll tillbaka till femte plats vid målgången på 2000 m. Följande dag roddes uppsamlingslopp där Sverige fick se sig slaget av Nederländerna, Frankrike och Ungern. Detta innebar att laget efter en vilodag fick ro semifinal om C- eller D-final. Här gjorde grabbarna sitt bästa lopp och arbetade sig upp från fjärde till andra plats efter Polen och slog Belgien och Schweiz.

Annons
 

Sverige gick därmed till C-final. I denna fick laget problem med rytm och samtidighet och kom besvikna in på sjätte plats. Detta resulterade sammanlagt i en 18:e plats bland världens junior-scullerfyror.

Sammanfattningsvis innebar tävlingarna att Sveriges fyra i Banyoles gjorde några av sina bästa tider någonsin. Tyvärr räckte det dock inte enda fram till målet som var en A-final. En förklaring kan vara att båttypen kräver mycket samträning och att laget bara har haft tre till fyra veckors effektiv samträning inför JNM och JVM. Resurserna i Sverige är mycket små inom rodden och går inte att jämföra med vad som finns i de flesta andra roddnationer. Sverige deltog också med en juniordamdubbel som slutade på fjärde plats i sin C-final.

Resultaten finns på http://www.worldrowing.com/results/default.sps. Titta efter klassen JM4x.

Inrapporterat av Bengt Nilsson, Landskrona Roddklubb
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser