Annons

BoIS föll med hela 4-0

En dryg halvlek lyckades BoIS stå emot serieledande Halmstads lagmaskin, men föll sedan samman som det berömda korthuset och förlorade med hela 4-0 inför 6431 på läktarna.
– Jag är mycket besviken på vår avslutning, vi föll ner på knä och lät
Halmstad göra några enkla mål. Vi tål en smäll mot Halmstad, men 4-0 på hemmaplan tycker vi inte om, det får inte rinna iväg så lätt,
suckade en mycket sammanbiten Janne Jönsson medan kollegan i HBK, Jan Andersson hade lättare till ett leende.
– Vi hade svårt i den första halvleken, men fick sedan bättre fart under
fötterna och då kom också målen. När vi väl fick hål på Landskrona så gick allt mycket lättare och just nu lyser självförtroendet om oss,
poängterade en brett leende HBK-tränare som fick se sitt lag starta trögt mot ett välorganiserat Landskrona.

Men den första halvleken präglades också av stundens allvar från båda håll och det dröjde ända fram till dryga halvtimmen innan det första skottet på mål kom. Det var Matthias Eklund som fick en gratischans, men skottet var så lamt att Conny Jönsson enkelt kunde ta hand om bollen.
– Jag lyckades aldrig få till avslutet, det var svagt, sa en självkritisk
Matthias Eklund som jobbade och slet i det närmaste ensam på topp i
Landskronas anfall.

Annons
 

HBK skapade också en del farligheter i halvlekens slutskede, bland annat lyckades Yaw Preko skjuta över från nära håll, halvlekens fetaste chans.

Den andra halvleken var bara dryga fem minuter gammal när Sharbel Touma körde solo i BoIS straffområde och stoppades av storspelande Johnny Lundberg. Straff, tyckte domare Jonas Eriksson och den förvaltade Tommy Jönsson säkert och satte 0-1 bakom en chanslös Jonas Sandqvist.

Med målet i ryggen spelade HBK upp stora delar av lagets register och på mittfältet var yrvädret Dusan Djuric ett ständigt orosmoment för BoIS försvar.

För att få lite fart på anfallsspelet bytte BoIS in Kevin Amunike och han bidrog onekligen med en hel del positivt som gör det svårt för Janne Jönsson att hålla hon utanför startelvan i den viktiga matchen mot Djurgården.

Jörgen Pettersson, som fick en hel del stryk av HBK:s duktiga försvar, signalerade för ljumskproblem och ersattes efter 73 minuters spel av Måns Sörensson.

Men BoIS var nu ett lag helt utan organisation och när Jonas Olsson felpassade på mittplan vände HBK snabbt och rullade upp BoIS försvar efter alla konstens regler. Visserligen lyckades Jonas Sandqvist parera Markus Rosenbergs avslut, men inte bättre än att bollen hamnade framför Mikael Nilssons ersättare, Patrik Ingelsten som slog in tvåan i öppet mål.
Minuter senare frispelade Rosenberg inhopparen Magnus Andersson som enkelt satte 0-3 och på stopptid kunde samma Andersson fastställa slutresultatet.
– Jag vill inte komma med några bortförklaringar, men straffen kändes billig och vi saknar verkligen flyt för ögonblicket, suckade en uppgiven Janne Jönsson som dock kan trösta sig med att nyförvärvet från Spanien, norrmannen Andrè Schei Lindbæk nu är spelklar efter diverse byråkratiska turer.

För BoIS, med fyra oavgjorda i bagaget, blev förlusten en riktig stjärnsmäll och självförtroendet föll ner i höjd med Idrottsplatsens vackra gräsmatta. Det krävs inte bara en spelmässig uppryckning utan också en i lika hög grad mental dito om BoIS skall klara av att lämna bottenregionerna i allsvenskan innan det är för sent.

I gårdagens match får försvarsspelet, med undantag för kollapsen i slutet, godkänt. Vad som saknades hela matchen var ett konstruktivt anfallsspel och det har genomgående varit BoIS problem den här säsongen. Jörgen Pettersson, oklart hur allvarlig hans ljumskskada är, försöker hitta löpvägar och ta initiativ, men plockas effektivt bort av motståndarnas försvar och därmed försvinner mycket av BoIS anfallsspel.

Det finns en hel del att jobba med och fundera över för ledare och spelare i BoIS efter stjärnsmällen mot serieledande Halmstad BK.

© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser