Annons

Janne Jönsson hoppas på BoIS-seger i kväll

BoIS är fortfarande obesegrade efter EM-uppehållet, fyra oavgjorda så här långt. Men någon trepoängare har det inte blivit, något som tränare Janne Jönsson hoppas kunna ändra på när serieledande Halmstad ikväll gästar Landskrona.
– Omöjligt är det inte, vi gjorde en bra match mot IFK Göteborg senast och vet vad som krävs för att klara poäng mot HBK, menar BoIS-tränaren som får klara sig utan såväl Johan Andersson som Jones Kusi Asare i dagens trupp.
– Båda besväras av småskador, men jag räknar med att de är tillbaka i
träning redan den här veckan.

Borta är också de båda nyförvärven nyförvärven Fernando Aguiar, som löptränar igen efter meniskoperationen och Andrè Schei Lindbæk, vars papper ännu inte kommit från Spanien.
– Fernando tränar så smått och André har en bit kvar rent konditionsmässigt, men totalt sett ser det bra ut.

Annons
 

Istället gör unge Kevin Amunike comeback efter sitt svåra benbrott. Han har gjort två bra matcher med reservlaget och är nu på bänken.
– Kevin har kommit tillbaka mycket snabbare än väntat och gjort riktigt bra ifrån sig. Han kan bli en liten joker mot Halmstad liksom pigge Måns
Sörensson som också gjort bra matcher i B-laget.

Ett litet frågetecken dök upp vid gårdagens träning när mittbacken Johnny Lundberg fick utgå efter en smäll på knät.
– Jag tror inte att det skall stoppa Johnny från spel, men vi garderar
truppen med att plocka med Audun Helgason i truppen mot HBK.

BoIS startar med samma elva som senast vilket innebär Jonas Sandqvist i målet, Gabriel Ucar, Henrik Nilsson, Johnny Lundberg och Anders Friberg i backlinjen. På mittfältet spelar Pierre Gallo, Antti Okkonen, Jonas Olsson och Hasan Cetinkaya medan Jörgen Pettersson får sällskap av Matthias Eklund på topp. På bänken återfinns Mats I Svensson, mv, Linus Malmqvist, Mikael Rynell, Måns Sörensson, Kevin Amunike och Audun Helgason.

Mikael Nilsson har gjort sin sista match för HBK och ersätts av Patrik Ingelsten.
– Patrik har varit duktig och det här är en bra chans för honom. Han har kämpat på bra och är värd den här chansen, säger HBK-tränaren Janne Andersson som tagit ut följande elva: Conny Johansson – Joel Borgstrand, Tomas Zvirgzdauskas, Tommy Jönsson, Emil Jensen – Patrik Ingelsten, Dusan Djuric, Magnus Svensson, Sharbel Touma – Yaw Preko, Markus Rosenberg. På bänken återfinns Olle Kullinger, Marcus Sahlman, Andreas Johansson, Magnus Andersson, Björn Anklev.

© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser