Annons

Dags för Thulindagen

Tre dagars fest med veteranbilen i centrum är vad Evert Lundgren, initiativtagare till Thulindagen, önskar sig i framtiden.
– Det hade varit kul om man kunde kombinera Thulindagen med lite festligheter i stan, precis som det var när Karnevalen arrangerades, berättar Evert Lundgren som redan den här helgen tjuvstartar lite på sin
dröm genom att redan under lördagen bjuda på lite veteranbilsfest i centrum.
– Vi kommer att ha Borstahusbussen och några bilar på plats under långlördagen, men den stora festen blir som vanligt på söndag med Thulindagen som i år förmodligen lockar mer än 400 fordon, vilket är rekord.

Thulindagarna startade för åtta år sedan, men första året under namnet Citadellträffen eftersom veteranerna samlades, då som nu, på
Citadellområdet.
– Men sen inledde vi ett samarbete med SAB och Haldex, två företag som historiskt kopplas samman med gamla Thulinverken och dessutom passar Thulin bättre in på veteranbilar, understryker Evert Lundgren som till årets träff lyckats locka fram fyra Thulinbilar.
– Självklart skall vi ha Thulinbilar med, det är ett märke som intimt
förknippas med Landskrona.

Annons
 

Thulinträffen inleds traditionsenligt med en träff i Saxtorp där deltagarna tävlar om det uppsatta vandringspriset innan det bär av i kortege in mot Landskrona med mål på Citadellet.
– I år har vi lockat en hel del bilar också från Danmark och det är kul.
Dessutom kommer långväga gäster från Halland och Småland vilket visar att träffen i Landskrona är populär,
poängterar en entusiastisk Evert Lundgren och utlovar underhållning även för de som inte är jätteintresserade av olika veteranfordon.
Hustrun Bitte kommer att leda sina mannekänger i populär mannekänguppvisning och dessutom kommer Cabaré Mix att uppträda.
– Vi vill locka så bred publik som möjligt och försöker skapa ett program som tilltalar besökarna.

Nytt för i år blir även en Austin Healey, sportbilen som en gång tillhörde Paul Sjöström och nu visas upp på Thulinträffen. Paul Sjöström var för övrigt en av de första, kanske den allra första, affärsman som hedrade den svenska nationaldagen genom att hålla stängt i sin butik. Som sig bör finns också Lars Lindström närvarande, pensionerad SAS-pilot som reser land och rike runt för att vara speaker på stora veternbilträffar.
– Lars kommer att informera om bilarna så att alla förstår, så man behöver inte vara expert för att besöka Thulinträffen, avslutar Evert Lundgren innan det är dags att ge några av de egna bilarna en sista finjustering.

Fakta
Thulinträffen inleds kl 10 på söndag i Saxtorp där deltagarna laddar upp med frågesport. Klockan 11.45 kör deltagarna i kortege in till Landskrona, genom Häljarp, utmed Österleden och Ringvägen innan bilarna kör via Helsingborgsvägen, Eriksgatan, Storgatan och Norra Långgatan in till Citadellområdet. Under eftermiddagen uppträder Cabaré Mix och dessutom bjuds på mannekänguppvisning med kläder från förr.

© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser