Annons

Renässansmarknad på Ven

I helgen blir det marknad i renässansstil vid Tycho Brahe minnena på Ven. I ett arrangemang av Vens hantverkare i samarbete med Landskrona Kulturförvaltning kan du möta öns hantverkare och gycklare och testa dina krafter i gammeldags lekar och spel.
Flanera bland marknadsstånden och känn doften av örter och kryddor. Passa på att välja bland hantverkarnas unika ting och låt Bagarstugans dofter locka Er till det nybakade durumbrödet.

Guidade turer på klockslagen 11, 13 och 15 i renässansens tecken bland Tycho Braheminnena anordnas och kanske träffas han själv någonstans i trädgårdarna.

Annons
 

Falsobordone, vars mål är att framföra medeltida musik på ett så tidstroget sätt som möjligt utan att förlora ”svänget”, spelar och berättar om renässansens musik Café Tycho Brahe 12:00. Falsobordone är en duo bestående av Erik Ask-Upmark och Anna Rynefors.

Professor Arne Ardeberg föreläser om ”Gasmoln, stjärnor och planeter – är vi ensamma?”. Detta sker på lördag på Turistgården klockan 14. Föreläsningen är den första i en serie på tre om astronomi och vetenskapshistoria som arrangeras av Folkuniversitetet och Landskrona kulturförvaltning.

Marknaden pågår lördag och söndag mellan klockan 10.30 och16.30.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser