Annons

Ännu en oavgjord för BoIS

BoIS mötte igår IFK Göteborg på bortaplan och fick 1-1 med sig hem. Detta innebär att man nu spelat fyra raka oavgjorda matcher vilket i sin tur har fått till följd att man är placerad på nedflyttningsplats.

IFK Göteborg tog kommandot efter att spelet varit avvaktande de första tio minuterna och efter en halvtimme låg Göteborg klart närmast ett ledningsmål. Bland annat så gjorde Jonas Sandqvist, som verkar vara i sitt livs form, en kvalificerad räddning på ett skott av Patrik ”Långås” Andersson.

Annons
 

Under den första halvtimmen hade BoIS bara ett läge som kan liknas vid en målchans då Matthias Eklund i den 27:e minuten kom för nära kortlinjen och därför inte lyckades överlista Bengt Andersson i Göterborgsmålet. Två minuter senare hade BoIS tur då Fredrik Risp hade en nick i ribbans överkant efter en bra hörna.

Därefter började BoIS rycka upp sig. På två minuter hade anfallarna för dagen, Jörgen Pettersson och Matthias Eklund två bra lägen. I det första drar Eklund en back på högerkanten och slår in bollen snett bakåt till en framrusande Pettersson. Han får dock ingen kanonträff på bollen varför den tar på en försvarare och går rakt i famnen på målvakten. Knappt två minuter senare är de båda farligt framme tillsammans med Jonas Olsson men även denna gången får Bengt Andersson bollen rakt på kroppen.

I halvlekens 34:e minut dök en omdiskuterad situation upp då Hasan Cetinkaya fick på ett märkligt skott som träffade en Göteborgsförsvarare, först på fötterna och sedan på handen. Solklar straff tycker redaktionen, icke sa domaren.

Den andra halvleken var knappt två minuter gammal när BoIS gjorde matchens första mål. En långboll från egen planhalva hittar Pettersson som skarvar till Eklund som får tillbaka bollen till Jörgen. Han blir fri med målvakten och slår bollen i mål.
Helt plötslig så är det BoIS som håller i taktpinnen och Göteborgarna har inte ett anfall värt namnet förrän nio minuter in på halvleken.
Sedan var det åter dags för Sandqvist show då han först får till en fotparad och därefter räddar svettigt igen efter att ha missat en utboxning.

Sedan gör IFK två byten och in kommer George Mourad och Tomas Rosenkvist och det blir åter mer spets i Göteborgarnas anfall. Bland annat så hade Mourad ett bra skott som smet just utanför Sandqvists högra stolpe.

I den 71:e minuten hade BoIS-keepern dock slut på flytet. Henrik Nilsson gjorde sitt enda riktiga misstag i matchen då han missbedömde en höjdboll vilket gav Peter Ijeh den metern han inte får ha. Sandqvist var på skottet men bollen träffade stolpens insida och 1-1 var ett faktum.

I och med kvitteringsmålet gick matchen in i en ny fas. Spelet började att bölja fram och tillbaka och chanserna för båda lagen duggade tätt. BoIS var dock närmast ett ledningsmål då man, efter mycket vackert spel, till slut var tre man ensamma framför mål. Jörgen Pettersson petade in bollen men av någon outgrundlig anledning vinkade assisterande domaren med sin flagga för offside.
Tre minuter senare var det IFK som fick nobben av domaren då Peter Ijeh gjordes ner i BoIS straffområde utan att domaren pekade på straffpunkten.

IFK pressade på slutet utan att få till det lilla extra och BoIS hade ett hyfsat läge då Johan Andersson gjordes ner just utanför straffområdet. Pettersson petade bollen till Johnny Lundberg som sköt rakt på Bengt Andersson.

BoIS har inte förlorat sedan man föll mot Hammarby den 23 juni men man har å andra sidan inte vunnit sedan man besegrade Malmö FF den 12 maj. Nästa match spelas på hemmaplan då BoIS tar emot Halmstad BK den 2 augusti.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser