Annons

Bangolfen lockar då solen tittar fram

Halva sommaren har regnat bort. Faktum kvarstår dock att om solen återerövrar herraväldet i himmelen så kan det fortfarande bli en trevlig sommar.
En aktivitet som är beroende av fint väder är bangolfen och nu vädrar man morgonluft på kommunens enda bangolfbana i badhusparken,
– Folk är som flugor kring en sockerbit så fort molnen skingras säger Berne Persson, ordförande i Bangolfklubben Linjen.

Trots det myckna regnet så håller banorna förvånansvärt hög kvalitet.
– I och med att det inte finns några skarvar i banorna så håller de sig bra. Dessutom så använder vi en skrapa som påminner om fönsterskrapor och de tar effektivt bort vatten från banorna. Lägg därtill att solen inte behöver många timmar på sig för att göra banorna helt torra, fortsätter Persson.

Annons
 

Anläggningen i badhusparken är sådär lagom svår som en ordentlig bana ska vara,
– Vi har fyra så kallade nyckelbanor. Det är hål 4, 10, 12 och 16. De är lite klurigare än de andra och det är där agnarna brukar sållas från vetet, kommenterar Persson vidare.

Badhusparkens bana har öppet varje dag mellan klockan 10.00 och 22.00. Undantaget är måndagskvällarna då endast medlemmar i Bangolfklubben Linjen har tillgång till anläggningen efter klockan 17.00.
I början av augusti stänger man klockan 21 och i mitten av september flyttar all verksamhet inomhus i BGK Linjens lokaler i gamla Schlasbergshuset.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser