Annons

Konstutställning på Frälsis

Just nu visas en samlingsutställning på Ven, där lokala konstnärer och konsthantverkare ställer ut en del av sina alster. I utställningen deltar 21 på ön boende konstarbetare, en del permanent residerande och en del som har sommarhus.

Det röda tegelhuset som utställningen visas i har tidigare hyst Frälsningsarmén på Ven och därför benämns den kort och gott Frälsis i folkmun. När man träder in i byggnaden, med högt i tak och stora fönster, går tankarna lätt i kyrklig riktning. Andligheten sitter nästan i väggarna och den ljusa lokalen är som gjord för en konst.
Verk av keramik, textilier, skulpturer, glaskonst, målerier, fotografier och mer därtill fyller lokalen men utan att det blir riktigt trångt. Huset verkar märkligt nog större inifrån än vad det ser ut att vara från utsidan.

Annons
 

Idag förestås Frälsis av Hvens kulturförening som arrangerar utställningen. Den visas fram till den 1 augusti och har öppet mellan 11 och 16 varje dag.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser