Annons

Carportar inte svartbygge

I slutet av juni avslöjade Landskrona Direkt, Stadsbyggnadskontorets fadäs där man i ett brev till sju villaägare i kvarteret Holländaren påstod att deras carportar var att betrakta som svartbyggen (se tidigare artikel). Nu, tre veckor senare, har byggnadsinspektör Frank Starek skickat ett nytt brev till de berörda och friförklarat carportarna från att vara olovligt byggande.
Jo tack, det har vi vetat hela tiden, säger Bo Ekström en av de drabbade villaägarna och fortsätter,
– Jag hade väntat mig en liten ursäkt från kommunen och en förklaring till hur det hela kan ha uppkommit. Dessutom har jag inte fått svar på min fråga till inspektören vilken rätt han har att ligga och smyga i våra buskar.

Att papperna inte är helt i sin ordning på Stadsbyggnadskontoret fick Ekström ytterligare ett bevis på när han i torsdags blev uppringd av byggnadsinspektören.
Jag fick då veta att byggnadsloven var i sin ordning men att mitt hus och ett till inte omfattades av det beslutet. Snacka om att jag blev upprörd. Det visade sig dock vara ännu ett misstag. Planritningen överensstämde inte med fastighetsbeteckningen. För mycket riktigt finns det två hus på området som inte kan bygga carportar eftersom deras förråd är placerade annorlunda men det är vare sig mitt eller det andra huset utan man har lyckats blanda ihop samtliga fastighetsbeteckningar på husen i området. Vilket jag efter många om och men fick förklarat för honom.

Annons
 

Om problemet med planritningen och fastighetsbeteckningen är åtgärdat kan inte byggnadsinspektör Starek svara på,
– Jag vet faktiskt inte. Det är inte vem som helst som får ändra i de papperna.

Det är inte utan att man hoppas att Stadsbyggnadskontoret har tungan rätt i mun när de nu planeras för nya bostäder i kommunen. Kanske ett besök på Legoland hade underlättat.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser