Annons

Bandet som visste för mycket

Under två månader flyr The band Who Knew Too Much vintern i Australien och beger sig till sommaren i Norden. Direkten besökte bandets spelning på Ven och fick ett kort pratstund med sångaren Dave Evans.

Mitt i den australiensiska vintern packar sex killar sina instrument och reser utomlands. Destinationen är Skandinavien, då vi här i Norden har sommar vid just denna tidpunkt. Bandet ”The Band Who Knew Too Much” har under två månaders tid sin bas i Köpenhamn och turnerar både den danska och den skånska musikscenen. Bandet hyr en minibuss och kör ut till de olika spelplatserna och i fredags spelade man inför fullsatt lokal på Prästasvängen, mitt på Ven.
– Bandnamnet har vi fått från Hitchcock-filmen ”The man who knew too much”, berättar en svettig Dave Evans, dragspelare och sångare i bandet, under en kort pratstund i ett hörn.
– Musikerna som är med spelar i andra band också. Denna sammansättning spelar ihop cirka två gånger i veckan, vanligtvis på gatorna i Melbourne där vi är ganska välkända, ler Evans brett som han ofta gör.
– Vi gör likadant mellan spelningarna här, bara tar instrumenten och går ut och spelar nere i Nyhavn.

Annons
 

Fyra av killarna i The Band Who Knew Too Much som var med på Ven spelar på bandets senaste skiva ”Come On Let’s Go” – Dave Evans (dragspel/sång), Andy Reid (klarinett/sång/tvättbräda), Matt Earl (trummor) och Craig Fermanis (gitarr). Under årets Skandinavien-besök har man förstärkt med Don Stewart (trombon) och Mark Elton (kontrabas) och istället lämnat Shannon Birchall (kontrabas/fiol) hemma.

– Turnén häruppe är ingenting vi blir rika på men det går runt, medger australiensaren då ekonomin kommer på tal.
– Förra gången vi spelade här, för två år sedan, fick vi faktiskt bidrag av Victoria-regionen för att åka upp här.

Musiken man spelar klassificeras som jazz, men det är en mycket speciell variant av genren man framför. Det är en salig blandning av jazz, ska och folkmusik man bjuds på och showen är fantastisk.

Vart man gick på Ven fanns det anslag om arrangemang, så till de som anser att musikscenen i Landskrona inte lever kan Direkten varmt rekommendera ett besök på ön.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser