Annons

Det händer i helgen

ST-tröjor på museet
Bärbar konst är en utställning på Landskrona museum där ett av sommarens självklara plagg står i centrum – t-shirten. Kultur I Kvarteret har haft olika projekt runt om i landet där invånarna uppmanas välja ut sin favorit-shirt, berätta om den, fotograferas i den och även göra en egen t-shirt på plats. Konstnären Anna Ekholm har gjort ett urval av t-shirts till utställningen Bärbar konst. Ca 80 t-shirts visas i utställningen.
Utställningen har öppet alla dagar mellan 12 och 17.

På fredag …

Annons
 

… bjuds det på massor av musik och särskilt då på Ven.
Prästasvängen kör Jazz på Ven och på Turistgården blir det klassisk konsert med Olof Höjer på flygel. På Prästgården är det trubadurkväll från klockan 18:30. Turistgården anordnar Musiksommarkväll mellan 21 och 23.

På SeVen, Borstahusens campings uteservering spelar det lokala bandet SPINK. De är sex 84’or som kör lite cover-låtar och som tidigare mest har spelat på privata fester. Bandet börjar spela vid 19:30 och kör till 23-tiden.

Bio Maxim visar Spiderman 2 klockan 18 och klockan 20.30 är det premiär på den amerikanska komedin 13 snart 30. Filmen är regisserad av Gary Winick och medverkar i filmen gör bland annat Jennifer Garner och Mark Ruffalo.

På lördag …

… spelas det lite mer musik.
Turistgården på Ven ger en operaafton. Bengt och Sigfrid Krantz spelar och har Olof Höjer vid flygeln. Mellan 21 och 23 är det Musiksommarkväll på Turistgården på Ven.

Bio Maxim visar Harry Potter – och fången på Akzaban klockan 15, Spiderman 2 klockan 18 och 13 snart 30 visas klockan 20.30.

På söndag …
… är det ny-premiär på IP efter sommaruppehåll. Landskrona BoIS tar emot IF Elfsborg när allsvenskans höstsäsong inleds. Matchen spelas klockan 18.

Bio Maxim visar Harry Potter – och fången på Akzaban klockan 15, Spiderman 2 klockan 18 och 13 snart 30 visas klockan 20.30.

Pågående evenemang som har öppet i helgen:

Städa för livet på Centrum för Arbetarhistoria,10 -16. Endast fredag.

Öster – en del av Landskrona. Landskrona Museum, 12 – 17. Fredag till söndag.

Aschenbrenner på Konsthallen, 13 – 17. Fredag till söndag.

Samlingsutställning, Frälsningsarméns lokal, 11 – 16. Fredag till söndag.

Sommarkyrka på Ven på Vens Prästgård, 10. Fredag till söndag.

Bärbar konst på Landskrona Museum, 12 till 17. Fredag till söndag.

FÅRAKÄLLAN, Sommarteater på Citadellet, varierande starttid. Fredag och söndag.

Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser