Annons

Norsk anfallare klar för BoIS

Landskrona BoIS har idag tecknat ett 3-års kontrakt med den norske anfallaren Andrè Schei Lindbaek, 26.
Lindbaek kommer närmast från spanska division två laget Las Palmas.
Redan till morgondagens förmiddagsträning klockan 10.00 ansluter anfallaren till truppen.
-Vi är mycket glada att vi nu lyckats knyta André till oss. Vi känner att han är rätt spelare. Han har goda meriter och har dessutom fått de bästa referenser. Om vi nu bara har lite tålamod och låter André acklimatisera sig till sina nya lagkamrater, spelsystemet, staden etcetera så kommer han att bli en bra lösning på våra anfallsbekymmer. Han är en stor forward som är bra med båda fötterna och en duktig huvudspelare, säger Kenneth Håkansson ordförande i Landskrona BoIS.

Själv säger Lindbaek att han ser den långsiktiga satsningen på Landskrona BoIS som en nytändning.
– Jag är väldigt glad att jag nu får en klubb som så tydligt visat att de tror på mig. Och det är verkligen ömsesidigt. BoIS har gjort ett otroligt gott intryck på mig. Jag har under många år drömt om att få spela i Sverige och jag har alltid följt med i svensk fotboll.
Dessutom har jag spelat med en hel del svenskar, har haft svenska tränare och har kompisar som nu spelar i Sverige,
säger Lindbaek som under BoIS makalösa vårsäsong 2002 för första gången kom i kontakt med den randiga BoIS-tröjan.
Den är riktigt snygg den svartvit randiga tröjan, jag såg den på TV för två år sedan och sa redan då, att så där ska en fotbollsdräkt se ut.

Annons
 

Lindbaek ger ett mycket sympatiskt intryck och har hela tiden nära till skrattet. Han passar även på att berätta ett par anekdoter från tiden som proffs i spanska Las Palmas. Något han också bör göra för proffstörstande unga svenska spelare. För en sak är klar efter att ha hört norrmannens historier; Det är ingen dans på rosor precis, när oberäkneliga klubbdirektörer ser till att byta tränare fyra gånger på tolv dagar.

Lindbaek gjorde sin senaste match i månadskiftet maj/juni och sista fotbollsträningen var den 19 juni så hur det är med formen just nu vet han inte riktigt själv.
– Det får vi se imorgon, ler anfallaren som nu kommer att ikläda sig tröja nummer 15 i BoIS.
Vi arbetar med att få honom spelklar till hemmamatchen mot Elfsborg på söndag, inflikar Kenneth Håkansson och tillägger,
Men sen är det som sagt en konkurrenssituation också. Det är inte alls säkert att André redan nu går rakt in i laget, det är möjligt att han behöver träna ordentligt under ett par veckor först innan Janne anser honom vara aktuell. Det här är ingen nödlösning utan ska ses på sikt. Vi har trots allt skrivit ett treårs kontrakt.

BoISledningen har härmed uppfyllt det löfte man gick ut med tidigare i somras om att laget skulle förstärkas med 2-3 spelare under sommaren.
– Nu stänger vi butiken för denna gången, säger Håkansson och hastar iväg till bilen och ett par dagars semester innan allvaret börjar igen på söndag då Elfsborg kommer på besök till Landskrona IP.


Fakta
Namn: Andrè Schei Lindbæk
Född: 1/11 1977 i Oslo
Position: Anfallare
Tröjnummer: 15
Längd: 187 cm
Vikt: 83
Tidigare klubbar: Nordstrand IF, Drøbak/Frogn, Abildsø, Kongsvinger, Skeid, Molde, Numancia, Viking och Las Palmas
..

Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser