Annons

Hermansson hittar hem

Magnus Hermansson, ursprungligen från Landskrona, presenterades igår som Landskrona Hockey’s stora nyförvärv inför årets säsong. Hermansson har meriter från både svensk och norsk Elitserierna samt Allsvenskan.

Magnus Hermansson spelade som pojklag- och juniorspelare för Lejonet, innan han gick vidare till Rögle. Under Hermanssons första säsong i Rögles A-lag, -94, spelade laget i Elitserien och även säsongen därefter återfanns laget i högsta divisionen fram till jul, då det blev nedflyttning till Allsvenskan. Säsongen –97 spelade Magnus Hermansson åter elitseriehockey, denna gång i Norge för Oslo-klubben Vålerenga. Efter tre säsonger återvände han till Sverige för spel med Troja/Ljungby i Allsvenskan i två säsonger innan han var tillbaka i Rögle. Cirkeln är nu sluten då Hermansson på nytt drar på sig Landskronadressen

Annons
 

– Vi är väldigt stolta att kunna presentera centerforwarden Magnus Hermansson som spelare i Lejonet, säger klubbens vice ordförande Vesa Ruuskanen.

– Det är en kille med ett stort Landskrona-hjärta.

– Det ska bli extra roligt att spela med Mattias, min bror, som redan spelar i klubben, tillägger Hermansson själv.

27-årige Hermansson hade egentligen tänkt sluta med ishockey på grund av ryggproblem men suget på att spela var för stort. Han nöjer sig nu med att varva ner från elithockey och skillnaderna är stora. I division 3 blir det ett tjugotal matcher på en säsong istället för 60 och träningen är inte så påfrestande. När han spelade i Allsvenskan var det träning var dag och ibland till och med två gånger per dag.

– Vi får helt enkelt se om ryggen håller. Gör den inte det, finns det inget att diskutera då blir det till att lägga av, medger Hermansson.
– Det har vi pratat om i klubben och alla är överens om det.

Den rutinerade trion Mikael Iversen, Christian Melin och Vesa Ruuskanen har gett klartecken att spela ytterliggare en säsong.
Hermansson har inte tränat med laget än, men vet att det finns en del kvar att göra i lagbygget Lejonet.
Laget måste prata sig samman så att alla har samma målsättning, säger han.

– Det måste finnas en röd tråd i klubben så att alla, både spelare och styrelse, strävar efter samma mål, instämmer Vesa Ruuskanen.

Vad som är viktigt i dagsläget är både klubben och den nye spelaren överens om.
Tanken är att vi måste vinna. Det är vinster som behövs, de skapar intresse. Dessutom skulle det vara roligt att spela en division högre. Jag åker inte hit för att bara vinna en match, deklarerar den i Ängelholm bosatte Hermansson.

– Med bättre resultat ökar intresset för ishockey i Landskrona, både publikmässigt och i spelarunderlag. Med ett bra A-lag får vi in fler ungdomar. Finns det något upptill så kommer det underifrån också, tror Landskrona Hockeys nye ordförande Mikael Brokopp.
– Målet är att bygga ihop klubben från två håll för att fylla igen de hål som uppstått, tillägger han och syftar på det faktum att när duktiga ungdomar försvinner till storlagen, slutar en del av deras kamrater och hela lag försvinner.

– Om vi har ett bra lag har vi större chans att behålla talangerna. Det är bättre om de spelar här ett eller två år längre. De får mer istid här än i en storklubb och det är så man utvecklas, säger Vesa Ruuskanen.

Det är tydligt att Landskrona Hockey vädrar morgonluft. En ny styrelse med klara idéer om vad som krävs för att göra klubben bättre och med spelare som vet vad som krävs av dem på isen. Målet är att bygga ett lag som håller och att prestera bättre så Landskrona-publiken lockas att återvända till ishallen.

– Det är klart att det kommer att bli både självmål och stolpskott, men vi hoppas och tror att det här kan vara början till något riktigt bra, avslutar ordförande Brokopp.

Fakta
Namn: Magnus Hermansson
Ålder: 27
Längd: 194 cm
Vikt: 103 kg
Tidigare klubbar: Rögle 94-97, Vålerenga 97-00, Troja/Ljungby 00-01, Rögle 01-04.

Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser