Annons

Dramatiskt när BoIS räddade en poäng i Kalmar

Det blev dramatiskt värre när BoIS räddade en poäng genom att spela 1-1 mot Kalmar. Med tio minuter kvar att spela missade Henrik Nilsson en straff, men momentet senare räddade Matthias Eklund poängen genom att snyggt språngnicka in kvitteringen.
Skönt att få en pinne, det är inte lätt att möta Kalmar som har tunga och resliga spelare. Vi hade svårt att få igång vårt eget spel, så poängen sitter skönt, konstaterade Matthias Eklund direkt efter slutsignalen, väl medveten om att BoIS förlorat de tre senaste matcherna på Fredriksskans med 2-1.
BoIS fick värsta möjliga start på matchen. Kalmar tog initiativen och efter knappa fem minuters spel kunde Tobias Carlsson nicka in ledningsmålet via ryggen på Johnny Lundberg och en ovanligt passiv Jonas Sandqvist i Boismålet.
Efter målet packade Kalmar resväskan och flyttade hem hela laget med
undantag för Dedé Anderson som fick stångas ensam på topp. BoIS tog ett rejält övertag av spelet, men skapade pinsamt får riktiga målchanser. Den enda i första halvlek kom när Jörgen Pettersson, misstänkt offside, från nära håll sköt rakt på en välplacerad Petter Wastå.
– Bollen bara damp ner och jag klippte till direkt, tyvärr mitt på
målvakten,
analyserade Jörgen Pettersson som i pausen lät lite irriterad
över BoIS sätt att spela.
– Kalmars mål var ett riktigt skitmål, slarvigt och oproffesionellt. Vi
spelade för mycket i sidled, vi måste spela mer rakt mot mål.

Boistränaren Janne Jönsson suckade också tungt efter matchen.
– Kalmar fick matchen dit de ville, ett snabbt ledningsmål och sedan
försvar. Nu lyckades vi få lite ändå få tag i matchen och skapade en del chanser. Men visst var det en olycklig start.

I pausen bytte BoIS in Micke Rynell som ersatte Johan Andersson, som kände av sin ljumskskada och ville bli utbytt, och BoIS fortsatte att dominera tillställningen.
Domare Marcus Strömbergsson, yngst i allsvenskan, lät Kalmar och Svante Samuelsson hugga länge och väl i den första halvleken utan att plocka fram korten. Men efter dryga fem minuter i den andra halvleken fick målskytten Tobias Carlsson lämna banan, frilägesutvisad efter att ha tryckt ner Matthias Eklund. Frisparken slog Jörgen Pettersson högt över. Efter utvisningen skickade BoIS fram Matthias Eklund som anfallare och Jörgen Pettersson fick en mer släpande roll. Men något större tyck på offensiven blev det inte.
Trots att BoIS spelade med en man mer på banan blev det inte fler offensiva byte och kvar på bänken hela matchen satt nyförvärvet från Benfica, Fernando Aquiar och tränare Janne Jönsson gick inte ner på trebackslinje, trots att Kalmar bara hade Dedé Anderson på topp fram till dess att denna bytte med defensive Stefan Rodevåg med dryga kvarten kvar att spela.
– Avsikten var att båda ytterbackar, Anders Friberg och Gabriel Ucar skulle spela mer offensivt, men det lyckades inte riktigt. Vad gäller Fernando så vill vi ge honom mer matchtid innan han är mogen för 90 minuter, betonade Janne Jönsson.
Nu fortsatte BoIS att dominera matchen vad gällde bollinnehav, men oförmågan att komma till avslut var konstant. Kalmar spelade en välorganiserad försvarsfotboll som endast en mor kan älska medan BoIS fortsatte att transportera bollen i sidled. Länge såg också Kalmars taktik ut att lyckas och efter 65 minuters spel var Dedé Anderson ytterst nära att lugga BoIS försvar när han ensam körde solo genom BoIS försvar, i sista stunden stoppad av Henrik Nilsson. Det var Kalmars enda riktiga halvchans efter målet!
Emellertid var Kalmars Nanne Bergstrand riktigt förbannad efter matchen och sopade till domaren rejält.
Straffen är åt helvete, och utvisningen dessförinnan är ännu mer åt
helvete,
poängterade en irriterad Bergstrand.
BoIS fortsatte att trilla boll, men ack så ineffektivt fram till den 80:e
matchminuten då Jones Kusi Asare trycktes omkull av Lasse Johansson.
– Visst var det straff, inget att snacka om, poängterade en ärlig Johansson men Henrik Nilsson, som i förra matchen mot Örgryte höll nerverna i styr, slog inte straffen bättre än att Petter Wastå kunde rädda.
Nu höll BoIS bollen kvar i anfallet och efter ett perfekt inlägg från Micke
Rynell kunde Matthias Eklund nicka in kvitteringen.
– Vi skall inte skämmas för poängen, Kalmar är svåra att möta, avslutade Janne Jönsson som nu skall försöka sätta stopp för Elfsborg som har tre raka segrar med sig i bagaget inför matchen mot BoIS på söndag.

© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser