Annons

Äkta spelglädje är ”Manges” varumärke

Spelglädjen går inte att ta miste på när Magnus Forslid med, artistnamnet ”Mange Tack”, slår an gitarren och stämmer upp i ”Fluffigt hår”, hämtad från den egna fyraspårs CD:n.
Jag har alltid velat ge ut en CD, även om det kostar en hel del pengar. Det har varit ett mål och nu är det avklarat och det är riktigt kul, påpekar Mange som själv föredrar att kalla sin musik för ”vispunk”.
Jag vill inte spela covers rakt av utan gör min egen tolkning av andras låtar. Jag vill gärna sätta en personlig prägel på låtarna, berättade en leende Mange som körde ett releaseparty på Seglarpaviljongen.
Kul att så många kom och lyssnade på mina låtar, det är inspirerande.
Magnus Forslid, 36 år, är uppväxt och bosatt i Råga Hörstad och bestämde sig för att börja spela gitarr när han fyllt 18 år och flyttat in till Landskrona.
Då köpte jag en tolvsträngad gitarr och den har jag fortfarande. I stan började jag spela på Alléskolan tillsammans med några kompisar. För mig innebar musiken att jag fick nya kompisar och bättre självförtroende, så jag hoppas verkligen att man låter musikhusen vara kvar, säger han allvarligt med tanke på de vräkningshot som vilar över ABF:s och TBV:s rockgrupper.
Vid en spelning i Köpenhamn kom artistnamnet som en självklarhet när
pölsehandlaren tackade för betalningen med ett enkelt ”mange tack”.
– Ett vitsigt och samtidigt perfekt namn för min del.
Vid sidan om musiken började Magnus att jobba i butik, först på Konsum och sedan gamla Malmqvist Livs, men sedan en tid tillbaka arbetar han inom äldreomsorgen och som ledsagare för handikappade.
– Jag gillar att jobba med människor, det passar mig utmärkt, förklarar han och tillägger att han gärna vill bli försäljare.
– Men det är inte lätt att få säljarjobb, så jag får träna på marknader. Jag började lite förra året och tycker det är jättekul att komma ut och träffa folk. Nu blev Saxtorp inte riktigt vad jag hoppats, regnet sabbade det mesta.
Magnus Forslid har en härlig distans till sin roll som ”vispunkare”.
Texterna är tvetydiga och skönt ironiska, leendet aldrig långt borta och i
samtliga fyra låtar på CD:n står Magnus, i centrum.
Ett underskattat namn och jag hoppas kunna samla tiotusen Magnusar på Rådhustorget när Magnus har namnsdag i augusti. Förhoppningsvis skall det bli verklighet före 2010, säger han med ett brett leende och berättar samtidigt att han också plockat fram en egen, färgglad hundbajspåse som säljs på olika marknader.
– Jag tog fram den för att uppmana folk att plocka upp efter sina hundar.
Det var när jag själv fick hund som jag ville slå ett skall för påsen.
Skrattet är aldrig långt borta när ”Mange tack” uppträder och med nya CD:n hoppas han också locka en större publik.
Vem vet, kanske någon skivbolagsdirektör hör den och slår till, säger han med glimten i ögat och slår an öppningsackordet till låten ”Supermange”.

Fakta
Mange tacks CD innehåller fyra spår, samtliga med utgångspunkt från egna erfarenheter och finns att köpa på Seglarpaviljongen. Förutom musiken gillar Mange att följa BoIS öden och äventyr och tippar att det blir en poäng i dagens match mot Kalmar. Musikaliska förebilder är bl a Cornelis Vreeswijk, Ulf Lundell och Björn Afzelius.

Annons
 

© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser