Annons

Olof Nilsson till JVM

Den gångna helgen avgjordes Junior-NM i Sorö i Danmark.
Olof Nilsson från Landskrona Roddklubb satt i Sveriges scullerfyra och kom in på en silverplats knappt slagna av Danmark.
– Målet var inställt på en guldmedalj så laget var något besviket efter loppet, säger Bengt Nilsson från Landskrona Roddklubb och fortsätter,
Olof var tyvärr lite krasslig under NM och kunde därför inte prestera på topp. Resultatet var ändå så bra att pojkarna nu har blivit nominerade att delta i Junior-VM som går i Banolas utanför Barcelona i Spanien den 24-31 juli.

JVM är i år hopslaget med VM för de klasser som inte deltar i OS. Övriga roddare i den svenska fyran var Jim Fröblom, Stockholmspolisen, på strokeplats samt mitt i båten tvillingarna Johan och Marcus Palm, Jönköpings RS.
Problemet för det svenska laget är att kunna träna tillsammans. Närmast väntar dock ett träningsläger i Stockholm under Jan Knejps ledning innan truppen åker iväg till Spanien, avslutar Nilsson.

Annons
 

Vid JNM tog Sverige ett flertal andraplatser. Enda guldet gick till damernas scullerfyra med bl a Lisa Anderberg från Höganäs. Peter Paulsson från Landskrona kom in på en fjärdeplats i en kombination med Halmstads Ola Nilsson.

Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser