Annons

Det händer i helgen

Säkert kan du hitta en kass skräckfilm på TV3, eller varför inte fluffa till håret och be någon sätta fast dig med hänglås i sängen och piska dig hårt. Inte!? Då kanske ett besök på Seglarpaviljongen ikväll vara en upplevelse utöver det vanliga. För från klockan 20 slår trubadur Mange Tack an strängarna på sin gitarr. Nedan hittar du övriga helgtips som kommit Direkten tillhanda.

LH Games
Med start på fredag inleds ytterligare en stor simtävling, LH Games, på Citadellbadet. I ett samarrangemang Landskrona Simsällskap och Helsingborgs Simsällskap deltar upp emot 500 unga simmare från ett tjugotal olika klubbar. Man räknar från Landskrona Simsällskaps håll med totalt 2400 starter. Tävlingarna startar på fredag klockan 15 och pågår till söndag.

Annons
 

Sommarteater på Citadellet
Teaterpjäsen Fårakällan av Lope de Vega är baserad på en verklig händelse från 1400-talets södra Spanien. En hel by, Fårakällan, tar lagen i egna händer och gör uppror mot en orättvis och grym styreman. Det spanska kungaparet skickar en delegation för att utreda händelsen.
Pjäsen är ett samarbete mellan Amatörteaterföreningen Harlekin i Landskrona och Sommarteater på Krapperup med stöd från Landskrona kommun. Den uppsättning som framförs i på Citadellet är regisserad av Martha Vestin. Sommarteatern har premiär fredagen den 9 juli klockan 21 och spelas även på lördagen och söndagen vid samma tid.

Vad händer på fredag?
Simtävlingen LH-games startar klockan 15 på Citadellbadet.

På Bio Maxim har Lost in Translation, en komedi regisserad av Sofia Coppola, premiär klockan 18. Filmen kommer att visas dagligen fram till den 15 juli på denna tid. Spiderman 2 visas klockan 20.

Vispunk-sångaren Mange Tack, som Direkten skrivit om tidigare i veckan spelar på fredagskvällen. Landskronas enda rockstjärna, enligt honom själv, framträder på Seglarpaviljongen klockan 20.

På Turistgården på Ven arrangeras musikafton mellan 21 och 23. Jan Sigurd, värd för Musik på Turistgården, gästas denna kväll av rikskände Janne ”Loffe” Carlsson.

Fårakällan av Lope de Vega har premiär klockan 21 på Citadellet.

Vad händer på lördag?

Simtävlingen LH-games startar klockan 9 på Citadellbadet och pågår nästan hela dagen.

Saxtorps marknad öppnar klockan 8 på Saxtorps motorbana och håller på fram till klockan19.

Mitt på dagen, klockan 12, blir det loppmarknad med auktion på Nämndemansgården på Ven. Vid regn flyttar man inomhus till Stallarna.

Bio Maxim visar Harry Potter – och fången på Akzaban klockan 15, Lost in Translation klockan 18 och Spiderman 2 klockan 20.

Trubaduren Henke har tidigare varit sångare i Prebens Pågars under många år. Nu på lördagkväll uppträder han mellan 20 och 23 på Walters i Borstahusens hamn.

Fårakällan av Lope de Vega uppförs klockan 21 på Citadellet.

Vad händer på söndag?

Simtävlingen LH-games startar klockan 9 på Citadellbadet.

Saxtorps marknad på motorbanan mellan 9 och 17.

Bio Maxim visar Harry Potter – och fången på Akzaban klockan 15, Lost in Translation klockan 18 och Spiderman 2 klockan 20.

Fårakällan av Lope de Vega spelas klockan 21 på Citadellet.

Pågående utställningar som har öppet i helgen:

Städa för livet på Centrum för Arbetarhistoria,10 -16. Endast fredag.

Öster – en del av Landskrona. Landskrona Museum, 12 – 17. Fredag till söndag.

Aschenbrenner på Konsthallen, 13 – 17. Fredag till söndag.

Samlingsutställning, Frälsningsarméns lokal, 11 – 16. Fredag till söndag

TREVLIG HELG ÖNSKAR!
Redaktionen

© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser