Annons

Straffdramatik i slutsekunden räddade poäng åt BoIS

När Örgryte och BoIS inför blott 3571 åskådare igår kväll mötes på Gamla Ullevi slutade resultatet precis som när lagen mötes i fjol, 1-1. Det skulle dock dröja till den 94:e matchminuten innan Henrik Nilsson på straff rättvist kunde fastställa slutresultatet.

Det skulle bli en match med två helt olika ansikten där BoIS kom att dominera den första halvleken stort. Redan efter lite drygt en minuts spel får BoIS en hörna från höger som slås av Johan Andersson. Bollen hamnar hos Jörgen Pettersson som snurrar runt på den berömda femöringen och klipper till, men Dick Last i ÖIS målet gör en kvalificerad reflexräddning. Returen hamnar hos en framstormande Johnny Lundberg som tyvärr får se sin nick gå över. Mycket nära 1-0 till gästerna.
Glömd var vårsäsongens usla avslutning. Här stormade BoISarna fram på bred front. Matthias Eklund var en rejäl injektion under den inledande halvleken, om än att det fattas lite tajming i avsluten. BoIS varvade effektivt sitt långa och korta passningsspel och radade upp chanser bakom det i första halvlek yra mittförsvaret i Örgryte.
– Vi gör en mycket bra första halvlek men det är klart att vi också ska vara självkritiska för visst borde vi satt dit någon av våra chanser, anser BoIS-tränare Janne Jönsson efter matchen.

Annons
 

Att hemmalaget även fick hjälp av domare Jonas Ericsson när det hettade till som värst framför Dick Last är något som luttrade BoISare numera tycks vana vid. För hur ska man annars tolka de uppgivna protesterna som följde på ÖIS-backen Marcus Dahlins Pekka Lindmark blockering. En målchans som började med att Jörgen Pettersson bjöd publiken på ett härligt Kurre Hamrin nummer längs kortlinjen och med en magnifika snett-inåt bakåt passningen ”tvingade” en sittande Dahlin att saxa bollen för att hindra framstormande BoISare från att skjuta bollen i mål. Domare Eriksson blåste mycket riktigt för indirekt frispark. Enda misstaget var att ÖIS fick slå den.
Ja, det var väl solklar, anser Jönsson som var inställd på att ÖIS:arna skulle rada upp sig på egen mållinje.

De fåtaliga ÖIS anfallen avväpnades enkelt och BoIS kunde gå till pausvila med gott självförtroende efter i det närmaste ha ägt de första 45 minuterna.
Scenförändringen var i det närmaste total i andra. Efter en inledande kvart där inget av lagen såg ut att vilja spela boll var det till slut hemmalaget som tog tillvara på den kollektiva förvirringen. ÖIS lyckas rätta till problemen i sitt mittförsvar och BoISarna som inte fått någon utdelning i första tycks krokna en aning och tappar greppet. Mittfältet blir stillastående och i matchens 67:e minut lyfts bollen på hockeymanér in i BoIS straffområde. Brassen Almeida tampas med Johnny Lundberg och hinner väl egentligen inte stanna utan brakar in i Jonas Sandqvist som inte lyckas hålla bollen utan tappar den.Returen kan islänningen Tryggvi Gudmundsson förvalta i mål med en enkel nick. Det finns säkerligen en och annan engelsk domare som blundat för kollisionen men oturligt nog råkade Ericsson blinka precis då.
– Möjligtvis kan jag tycka att Sandqvist ska vara mer bestämd i situationen men som jag upplever det så ska han ha frispark för att han blir påhoppad, säger Jönsson som dryga fem minuter senare gör ett dubbelbyte.
– Eklund var trött och hade signalerat och även Jonas Olsson såg trött ut, så vi byte in Fernando och Gallo och inledningsvis hade det en liten effekt.
I sin allsvenska debut hann Fernando visa att han det kommer att göra ont om man springer in i honom Något Tryggvi Gudmundsson fick erfara när han backade in i jätten och i det närmaste tappade luften.

Fem minuter från slutet chansade Jönsson med att gå ner på en trebackslinje. Ut fick Anders Friberg gå och in på topp kom Linus Malmqvist.
Nu gällde det att lägga in bollen i boxen och därefter fajtas. Och man kan väl säga att det var så straffsituationen uppkom. En lyra in och där låg Jörgen Pettersson och fiskade.
Att domaren skulle blåsa straff var inget att tveka på efter 1-0 målet. Fram stegade kapten Henrik Nilsson som kyligt och ytterst välplacerat kunde slå in bollen vid Lasts högra stolprot.
1-1 får betraktas som ett mycket rättvist resultat.
– Så som andra halvlek gestaltade sig så får vi väl trots allt vara nöjda med poängen, konstaterar Jönsson som dock har en del kvar att jobba med när det gäller killarnas lägsta nivå.
– I första halvlek ska alla ha beröm. Men lika självkritiska ska vi alla vara när vi granska vad som gick snett i andra, avslutar Jönsson som nu har knappt fem dagar på sig att ladda om batterierna innan det är dags för en ny rysare, borta mot Kalmar FF kommande måndag..

Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser