Annons

Gymnasiefriskola i centrala Landskrona?

Nils Becker, före detta gymnasiechefen i Örkelljunga, vill starta en fristående gymnasieskola i Landskrona. Eftersom det inte finns någon fristående gymnasieskola i staden idag tror han att Skolverket kommer att godkänna ansökan. Det nya gymnasiet är tänkt att starta hösten 2005 och skall utbilda inom programmen samhällsvetenskap, naturvetenskap och omvårdnad. Becker som ursprungligen från Landskrona har ansökt om statlig tillsyn och rätt till bidrag för skolan som skall heta Camous Nova och är planerad att ha plats till ungefär 70 elever i varje åldersklass. Grundarens önskan är att skolan hamnar i centrum och han förhandlar för närvarande om olika lokaler.

– Utan att på något sätt ta ställning i det enskilda fallet, är det roligt om det finns intresse för att starta en gymnasiefriskola i Landskrona. Det säger folkpartiets ordförande, Torkild Strandberg, på onsdagen.

Annons
 

– Extra glädjande är det om det finns ett intresse för att skolan skulle kunna ligga i centrum, fortsätter Strandberg.

– En gymnasieskola i centrum skulle vara ett lyft både för eleverna och för Landskronas innerstad.

– Det här är ett steg i riktning mot den gamla skolan med ett högre allmänt läroverk, anser Lars Svensson, socialdemokraterna.

Privatskolorna ser gärna en viss typ av elever. De har ingen ambition att ta emot och ta ansvar för elever med särskilda behov. Dessutom tappar kommunen den politiska insynen i dessa skolors verksamhet.

Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser