Annons

Jag är Landskronas enda rockstjärna

– Jag är Landskronas enda rockstjärna, säger Mange Tack och skrattar hjärtligt när han gästar redaktionen för att överlämna ett exemplar av sin skivdebut ”Bara Mange”.

Magnus Forslid alias Mange Tack lämnar ingen oberörd. Inte hans musik heller. Men låt oss ta det från början.
– Det flesta känner mig säkert som butiksbiträdet på Konsum eller Malmqvist Livs, säger Forslid som utan att hämta andan fortsätter,
– För det var säkert inte så många som kände igen mig när jag delade ut Cornflakespaket till barn på varuhus utklädd till Tony Tiger. Nu jobbar jag dock som vårdbiträde när jag inte är rockstjärna eller åker runt på marknader och säljer mina egendesignade färgglada hundbajspåsar.
Forslid visar stolt upp en lila påse med texten ”din vän i nöden” och en stiliserad söt liten hund på.
Det var grannen och jag som spånade fram idén och nu ingår den tillsammans med nya skivan, en uppsättning afrikanska träfigurer lite smycken och annat som folk inte kan vara utan i mitt marknadssortiment.

Annons
 

Surrealistiskt? Vänta bara tills ni sett och hört skivan.
Under den korta tid det tar att stoppa CD:n i skivspelaren hinner Forslid avverka en historia om hur det är att uppträda på talangjakten på Röstånga Marknad. Och han ska just till att förklara varför han numera spelar solo sedan han och ”Lätt Yoghurt” (!?) gått skilda vägar, när det ur högtalaren strömmar något som närmast kan beskrivas som landskronitisk vispunk.

”….10 000 Magnusar har invaderat stan.
Dom kom mitt på förmiddan denna vackra dag.
De spred både skräck och glädje bland vuxna och barn
där dom vandrade hand i hand på trottoaren”

– Jag har influerats av Cornelis Vreeswijk, Bach, Thåström och i viss mån en del lokala punkband, ler Forslid och förklarar lite av de underfundiga och smått burleska texterna i sina låtar.
Det är klart att en del är fiction men stora delar är självupplevda. Huvudsaken är dock att folk mår bra när de lyssnar på mina låtar.
Och visst drar man på smilbanden när man hör han sjunga, ”Mange har fluffigt hår” eller den autentiska historien om att ”Mange har en mus i sitt hus”.

Betydligt allvarligare blir Mange när den senaste tidens händelser med uppsagda replokaler kommer på tal.
– Detta är allvarligare än vad många kan tyckas tro. För att ta mig själv som ett exempel så hade jag inga direkta kompisar när jag flyttade till stan. Men tack vare musiken så lyckades jag snabbt få många vänner och ett bra kontaktnät i Landskrona.

På fredag klockan 20 blir det skivreleaseparty på Seglarpaviljongen och Landskrona Direkt som bevittnade Mange Tacks bejublade framträdande där för två år sedan samt spelningen under kulturnatten i fjol kan gå i god för att ingen lämnas oberörd.

– Alla är välkomna. Jag kan utlova en upplevelse utöver det vanliga. Jag är ingen trubadur som smälter in i ett hörn, garvar Mange som drömmer om att uppträda i halvlek på en BoIS match.
– Ja, herregud det hade varit något. För det kan jag lova att jag hade fått gång publiken ordentligt.

Magnus Forslid finns även på plats under Saxtorps Marknad under kommande helg för den som är nyfiken på hans sortiment.
– Gitarren åker med även på marknaderna och det är klart att jag kommer att spela ett par låtar när tillställningen där behöver livas upp, ler Magnus, innan det är dags att be redaktören och praktikanten om hjälp att putta igång bilen då det är dags för nästa anhalt på promotionturnén.

Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 


Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser