Annons

Nämndeman i blåsväder

En 16-årig yngling, åtalad för rån och övergrepp i rättssak, har blivit orsak till oenighet i Landskrona tingsrätt. Juristdomaren ville döma pojken, som redan vistas på en sluten avdelning på en skola i Småland, till fortsatt vård inom socialtjänsten samt dagsböter. Denna dom hade resulterat i att kommunen skulle få stå för notan, en kostnad på cirka 380 000 kronor. De tre nämndemännen ville annorlunda och dömde till 4 månaders sluten ungdomsvård, en vårdform som bekostas av staten.

En av nämndemännen är ordförande Landskrona kommuns Arbets- och socialnämnd, vilket 16-åringens advokat anser vara märkligt då nämnden ansvarar för Socialförvaltningens budget. Anledningen till att domen nu överklagas är dock att rätten, juristdomaren och nämndemännen, inte var eniga.

Annons
 

Det blir nu hovrättens sak att döma vem av kommunen och staten som får bekosta 16-åringens fortsatta vård.

Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser