Annons

Även TBV:s musikhus hotas av stängning

Det är inte enbart ABF – Landskronabygden som har bekymmer med den allt hårdnande konkurrensen inom utbildningssektorn. Tidigare i våras beslutade TBV:s stämma att upplösa studieförbundet, något som även det kan komma att påverka musiklivet i Landskrona.

I TBV:s lokaler på Vintergatan har i dagsläget ett femtiotal musiker sina replokaler och om ingen ny intressent uppenbarar sig kommer verksamheten där att avvecklas fram till nyår.
– Hittar man inte någon köpare till verksamheten så är det tyvärr alternativet, suckar Lars Odeholm, ansvarig för TBV:s musikhus.

Annons
 

Lars Odeholm som själv är en välkänd Landskrona-musiker är orolig för utvecklingen.
– Skulle det värsta scenariot inträffa innebär det att musiklivet i stan förs tillbaka till noll. Det här drabbar ungdomar men slår lika hårt mot de äldre musikerna. De har inte heller möjlighet att betala hur höga hyror som helst för en replokal. Dessutom finns det inga replokaler att få i stan, säger Odeholm vars sista uppdrag för TBV kan komma att bli Företagsrocken.
– Ja, Företagsrock blir av i höst, avslutar han.

– Ingen skivaffär, ingen musikaffär. Det går inte ens att köpa en trumpinne i stan. Och så nu detta. Det svenska musikundret kommer knappast från Landskrona. Man får väl snart ta sitt pick och pack och flytta, säger en musiker uppgivet.

Läs också andra artiklar i ämnet…

 

© Landskrona Direkt
Redaktionen

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser